Dünya Pompeo eli boş dönmedi

Pompeo eli boş dönmedi

10.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran ile nükleer anlaşmadan çıkma kararını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ile görüşmesine hazırlanıyor. Bu hazırlıklar çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Pyongyang’a giderken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da, bir jest yaparak, ülkesinde çeşitli nedenlerle tutuklu bulunan 3 ABD vatandaşını serbest bıraktı.

Pompeo eli boş dönmedi

Söz konusu üç kişinin, Dışişleri Bakanı Pompeo ile ABD’ye döndüğü belirtilirken, Başkan Trump, gelişmeyi Twitter hesabından “Mike Pompeo’nun şu anda Kuzey Kore’den geri dönmek üzere yolda olduğunu ve yanında herkesin buluşmak için sabırsızlandığı 3 harika beyefendinin bulunduğunu bildirmekten mutluluk duyuyorum” sözleriyle aktardı. Trump mesajında ayrıca Kim ile yapacağı görüşmenin yeri ve zamanının da belirlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kuzey Kore, Trump’ın başkanlığında 22 yaşındaki Otto Warmbier’ı 17 ay alıkoyduktan sonra geçen yıl ülkesine göndermişti. Ancak koma halindeyken ülkesine dönen Warmbier, hayatını kaybetmişti. Öte yandan geçen ay Kim ile Güney Kore lideri Moon Jae-in arasında gerçekleşen zirvede Moon’un Kim’den, Kuzey’de tutuklu Güney Kore vatandaşlarının serbest bırakılmasını istediği bildirildi.