Dünya Profesyonel basketbolcu 28 yaşında kalp krizinden öldü! 'İki doz Covid-19 aşısı oldum...'

Profesyonel basketbolcu 28 yaşında kalp krizinden öldü! 'İki doz Covid-19 aşısı oldum...'

25.06.2023 - 17:10 | Son Güncellenme:

Stres testi sırasında yaşamını yitiren Dominikli Oscar Cabrera Adames'in, sosyal medya hesabından Covid-19 aşısı olduktan sonra nadir görülen bir kalp hastalığına yakalandığını yazan bir mesaj paylaştığı ortaya çıktı. Geçmişte Premier Lig'de futbol oynayan Belçikalı forvet Cedric Roussel da, 45 yaşında geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Profesyonel basketbolcu 28 yaşında kalp krizinden öldü İki doz Covid-19 aşısı oldum...

Profesyonel basketbolcu Oscar Cabrera Adames, bu hafta geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. 28 yaşında hayata gözlerini yuman Dominikli basketbolcunun stres testinden geçerken kalp krizi geçirdiği bildiliyor.

Haberin Devamı

Santo Domingo'daki bir sağlık merkezinde söz konusu teste giren basketbolcu Adames'in miyokardit rahatsızlığı bulunduğu tahmin ediliyor. Kalp kasının iltihaplanmasıyla ortaya çıkan miyokardit hastalığında, kalp ve elektrik sistemi zayıflıyor. Hastalık sonucunda kalbin kan pompalamasında düşüş yaşanıyor.

Cabrera Adames'in ölümünü, Dominikli spor spikeri Hector Gomez sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla duyurdu.

28 yaşındaki basketbolcunun yaşamını yitirmesiyle, kendi sosyal medya hesabından yazdıkları ise ABD medaysında gündem oldu. New York Post gazetesine göre, Oscar Cabrera Adames iki doz Covid-19 aşısı olduktan sonra sosyal medyada ender görülen bir kalp hastalığına yakalandığını yazdı.

Haberin Devamı

Profesyonel basketbolcunun mesajında "Kahrolası aşının ardından lanet bir miyokardit kaptım. Bunu biliyordum. Birçok insan beni uyardı" yazdığını aktaran gazete, basketbol kulübü tarafından oyuncuya aşı yaptırmasının zorunlu tutulduğunu bildirdi:

"Ama bil bakalım ne oldu? Aşı zorunluydu yoksa çalışamıyordum. Ben bir uluslararası profesyonel sporcuyum ve İspanya'da oynuyorum. Sağlık sorunum yoktu, hiçbir şey, kalıtsal bir sorun yok, astım yok, HİÇBİR ŞEY! Bir maçın ortasında aniden parkeye yığıldım ve neredeyse ölüyordum. Hala iyileşiyorum ve 11 farklı kalp testine girdim ve tahmin edin? Hiçbir şey bulamıyorlar."

Dominikli oyuncu 2021 yılında İspanya Amatör Basketbol Ligi'ndeki bir maç sırasında bayıldı, ambulansla hastaneye taşındı.

New York Post'a göre, bir sağlık merkezinde girdiği stres testinin Oscar Adames'in ölümüne neden olup olmadığı netleşmiş değil.

Basketbolcunun geçmişte Florida'daki Daytona Devlet Üniversitesi'nde basketbol oynadığını hatırlatan gazete, Adames'in sekiz yıl önce reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girme suçlamasıyla polis tarafından tutuklandığını da kaydetti.

Profesyonel basketbolcu 28 yaşında kalp krizinden öldü İki doz Covid-19 aşısı oldum...

BELÇİKA MİLLİ TAKIMINA SEÇİLMİŞTİ

İngiliz The Sun gazetesi ise, Cumartesi günü yayımladığı bir haberde eski futbolcu Cedric Roussel'ın 45 yaşında öldüğünü yazdı. Habere göre, uzun yıllar önce İngiltere Premier Ligi'nde top koşturan Belçikalı forvet oyuncusu, Mons kentinin çarşısında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Yerel basın, öğleden sonra çarşıdaki bir terasta otururken kalp krizi geçiren eski futbolcunun olay yerine çağrılan sağlık ekibi tarafından hayata döndürülmeye çalışıldığı ancak çabaların sonuçsuz kaldığını bildiriyor.

1999 yılında Coventry kulübüne transfer olarak Premier Lig'e adım atan forvet oyuncusu, 2001'de bir başka Premier Lig ekibi Wolverhampton Wanderers forması giymeye başlamıştı. Cedric Roussel, 2000'lerin başında üç kez Belçika milli takımında oynadı.

Haberin Devamı

2015 yılında emekli olduğunu açıklayan Roussel, İngiltere ve Belçika dışında Rusya'dan Rubin Kazan, İtalya'dan Brescia ve Yunanistan'dan AEK Larnarca gibi takımlarda futbol oynadı.

The Sun, futbolcunun İngiltere'de oynadığı kulüplerin taraftarlarının sosyal medyada birçok taziye mesajı paylaştığını da ekledi.