Dünya Pusu kurup kurşun yağdırdılar! Ukrayna'da şoke eden görüntüleri Sky News yayınladı

Pusu kurup kurşun yağdırdılar! Ukrayna'da şoke eden görüntüleri Sky News yayınladı

05.03.2022 - 11:24 | Son Güncellenme:

Sky News, savaş bölgesine giden ekibinin silahlı saldırıya uğradığı üzücü görüntüleri yayınladı, gazetecilerin Ukrayna'daki savaşı haber yaparken karşı karşıya kaldıkları tehlike şoke edici bir şekilde gözler önüne serildi.

Baş muhabir Stuart Ramsay, Pazartesi günü ekibini Kiev'e doğru götüren bir arabanın içindeyken sırtından bir kurşunla vuruldu.

Haberin Devamı

ÇELİK YELEK HAYATINI KURTARDI

Pusu sırasında iki mermi de kamera operatörü Richie Mockler'ın vücut zırhına çarptı. Görüntülerde, kurşunların araca çarptığı ve ekibin camlar etraflarında kırılırken çığlık attığı görülüyor. Saldırının sabotajcı Rus keşif ekibi tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. Saldırının ardından ekip, bir fabrikaya sığınmadan önce mucizevi bir şekilde beton bir duvarın arkasına saklanarak kaçmayı başardı. Sky News ekini daha sonra Ukrayna polisi tarafından kurtarıldı.

Sky News'den Dominique van Heerden ve Martin Vowles dahil tüm ekip şimdi güvende ve Birleşik Krallık'ta.

"MERMİLER YAĞDI"

Ekibin beşinci üyesi, yerel yapımcı Andrii Lytvynenko, ailesiyle birlikte Ukrayna'ya geri döndü. Olayda hafif yaralanan Ramsay olayı, "İlk mermiler ön camı çatlattı. Sonra ise tam bir saldırı altındaydık.

Haberin Devamı

'Aracın tamamına mermiler yağdı... Direksiyon simidi ve gösterge paneli parçalandı. Ölümümün acı verici olup olmayacağını merak ettiğimi hatırlıyorum.'

Pusu kurup kurşun yağdırdılar Ukraynada şoke eden görüntüleri Sky News yayınladı