Dünya Putin: Durum çok zor

Putin: Durum çok zor

21.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Aralık Güvenlik Hizmetleri Günü dolayısıyla yayınladığı videolu mesajında, itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

Putin: Durum çok zor

Rusya’nın işgal ettiği 4 bölgedeki güvenlik birimlerine seslenen Putin, “Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinde, Herson ve Zaporijya bölgelerinde durum son derece zor. Ama orada yaşayan Rusya vatandaşları sizin korumanıza güveniyor. Onların oradaki güvenliklerini sağlamak, hak ve özgürlüklerini mümkün olduğunca korumak için her şeyi yapmak sizin göreviniz. Biz de yeni birimleri modern teçhizat ve silahlarla, profesyonel ekiplerle güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Rusya topraklarında ve sınırlarındaki tehditlerine de değinen Putin, “Devlet sınırı, ülkenin güvenliğini sağlamak için en önemli, kilit sınırdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

FSB kontrolü artıracak

Putin, sınır saldırılarında güvenlik birimlerinin anında sınır güvenliğini sağlaması gerektiğini söylerken, Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) “yurt içi ve dışındaki vatan hainlerine” karşı Rus toplumunda ve sınırlarda denetimi arttırmaları talimatını verdi. Putin, toplumun kontrolünü sıkılaştırmak amacıyla FSB’ye operasyonel, teknik ve personel potansiyelini azami ölçüde kullanmalarını da emretti.

Öte yandan Putin, Kremlin Sarayı’nda düzenlenen devlet ödülleri töreninde yaptığı konuşmada ise, “Rusya bir kez daha meydan okumayla karşı karşıya” dedi. Kremlin’deki ödül töreninde Rusya’nın işgal ettiği Donetsk ve Luhansk bölgelerinin liderleri liyakat nişanına layık görüldü.