Dünya Putin televizyona çıktı! 'Sırtımızdan bıçaklandık'

Putin televizyona çıktı! 'Sırtımızdan bıçaklandık'

24.06.2023 - 10:17 | Son Güncellenme:

Wagner'in güneydeki Rostov kentini ele geçirmesiyle zirveye tırmanan Rusya'daki gerilimde, Vladimir Putin halka seslendi ve "Bunun adı ihanettir" dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin, Kremlin tarafından daha önce duyurulan konuşmasına başladı. Tüm dünya televizyonları tarafından canlı yayınlanan konuşmada "Tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Hayatımız için savaşıyoruz" dedi, Wagner'in hamlesi için "Bugün hainlerle karşı karşıyayız" ifadesini kullandı:

Haberin Devamı

"Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Bunun adı ihanettir. Anavatanımızı bu tehditlere karşı sert bir şekilde koruyacağız. Bu isyanı başlatanlar hesap verecekler."

Rus lider, Wagner Grubu'nun ismini bir kez bile anmadı ve bazı Rusların 'suçlu bir maceraya sürüklendiği'ni savundu. Rostov'daki durumun sakinleşmesi için kararlı adımlar atacaklarını belirten Putin, Moskova'nın yanıtının sert olacağını vurguladı.

Kremlin'in Ukrayna işgalinden bu yana dilinden düşürmediği Nazilere karşı savaş retoriğini de tekrar eden Putin'in konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

"Biz şu an birlik içinde olmalıyız, hiçbir şey bu kadar önemli değil. Zayıflığımızı kullanarak birliğimizi yok etmek istiyorlar. 1917 yılını hatırlarsınız. Birinci Dünya Savaşı sonrası zaferimizi çaldılar, bize büyük yıkımlar verdirdiler, toraklarımızı kaybettik. Rusları Ruslara karşı savaştırdılar. Bunun tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

Kişisel çıkarlar ülkemize ihanete ve silahlı kuvvetlerimizin savaştığı davaya yol açmıştır.

Hainlik yoluna girenlerin hepsi cezalandırılacak ve hesap sorulacaktır. Silahlı kuvvetlere gerekli emirler verildi.

Bugün karşımızda olan haindir. Wagner güçleri de Rusya için hayatlarını veriyordu ama şu an aralarında hainler var. Silahlı isyanı organize ettiler.

Devletimize iç ayaklanma darbedir. Halkımıza, Rusya'ya karşı darbedir.

Bunun cezasını vereceğiz, cezası ağır olacaktır. Şu an da karşımızda olan herkes haindir. Silahlı isyan düzenleyenler hesap verecek. Bunun içine çekilenler, sizi suç eylemlerinizi durdurmaya davet ediyorum.

Yeter ki, halkımıza silahını kaldıran herkes cezasını çeksin."