Dünya Putin, yeni nesil nükleer silahların test edildiğini duyurdu

Putin, yeni nesil nükleer silahların test edildiğini duyurdu

06.10.2023 - 10:27 | Son Güncellenme:

Putin "Bence aklı başında ve hafızası yerinde olan hiç kimse Rusya'ya karşı nükleer silah kullanmayı düşünmez." dedi.

Putin, yeni nesil nükleer silahların test edildiğini duyurdu

Putin, Rusya'nın yeni nesil nükleer silahlarının bir diğer kilit unsuru olan Sarmat kıtalararası balistik füze sistemi üzerindeki çalışmalarını neredeyse tamamladığını söyledi. Gazeteci ve uzmanların bir araya geldiği yıllık Valdai tartışma Kulübü'nde konuşma yapan Putin, Rusya'nın nükleer silah kullanma gerekçesini genişletmesine gerek olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Putin "Bugün Rus devletini ve varlığını tehdit edecek bir durum söz konusu değildir. Hayır. Bence aklı başında ve hafızası yerinde olan hiç kimse Rusya'ya karşı nükleer silah kullanmayı düşünmez." dedi.

Putin, böyle bir saldırı tespit edilmesi halinde "O kadar çok sayıda füzemiz - yüzlerce, yüzlerce - havada belirir ki tek bir düşmanın bile hayatta kalma şansı olmaz." ifadelerini kullandı.

NÜKLEER DENEMELERİ DIŞLAMADI

Putin ayrıca Rusya'nın en son Sovyetler Birliği zamanında gerçekleştirilen nükleer patlama içeren testlere yeniden başlama ihtimalini dışlamayı reddetti.  ABD'nin nükleer denemeleri yasaklayan anlaşmayı onaylamadığını, Rusya'nın ise hem imzaladığını hem de onayladığını belirten Putin, Rus parlamentosunun onayını geri çekmesinin teorik olarak mümkün olduğuna dikkat çekti.