Dünya ‘Putin’i Tahıl Koridoru Anlaşması’na sadece Erdoğan döndürebilir’

‘Putin’i Tahıl Koridoru Anlaşması’na sadece Erdoğan döndürebilir’

04.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na döndürebilecek tek kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

‘Putin’i Tahıl Koridoru Anlaşması’na sadece Erdoğan döndürebilir’

Kuleba, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dair Ukrayna basınına açıklamalarda bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’yı Karadeniz Tahıl Girişimi’ne döndürme çabalarını koordine ettiklerini belirten Kuleba, “Ukrayna, Putin’i Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na geri döndürmek için Erdoğan ile koordinasyon halinde. Erdoğan da bu konuda Zelenskiy ile koordinasyon içinde. Bu ortak bir çıkar” dedi. Kuleba, Putin’i tahıl anlaşmasına döndürebilecek tek kişinin Erdoğan olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

ABD’DEN TEŞEKKÜR

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Tahıl Anlaşması’nı savaşta “şantaj” olarak kullandığını ve bundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Rusya’nın anlaşmaya geri dönmesi konusunun “kendi bileceği iş” olduğunu ifade eden Blinken, Karadeniz Tahıl Anlaşması’ndaki çabaları için BM ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Yazarlar