Dünya Rus casuslar aralarına karıştı! 'Saldırıdan önce dizüstü bilgisayarıyla kaçtı'

Rus casuslar aralarına karıştı! 'Saldırıdan önce dizüstü bilgisayarıyla kaçtı'

15.03.2022 - 10:14 | Son Güncellenme:

Rus casusların yabancı asker bölüğüne sızdığı ve 35 kişinin öldürüldüğü hava saldırısı için Rusya'ya Ukrayna askeri üssünden bilgi sağladığına inanılıyor. Saldırıda en az 134 kişi de yaralanmıştı.

Rus casuslar aralarına karıştı Saldırıdan önce dizüstü bilgisayarıyla kaçtı

İstihbarat şefleri, Ukrayna için savaşmaya gelen bir gönüllünün, saldırıdan önce Kremlin'e bilgi veren bir Rus casusu olup olmadığını araştırıyor. Üç İngiliz eski paraşütçünün, Polonya sınırına sadece 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yavoriv üssüne düzenlenen saldırıda öldürüldüğü anlaşılıyor.

Haberin Devamı

DÜZİNELERCESİ SON ANDA HAYATTA KALDI

Paraşüt Alayı'na bağlı olan eski askerler, Putin'in birliklerinin geçen ay işgal başlatmasından sonra Ukrayna'nın yabancı lejyonuna katıldı. Saldırıda hayatını kaybeden 35 kişi arasında savaşın ilk İngiliz kurbanları olduğu düşünülen gönüllüler de vardı. Diğer düzinelerce İngiliz gönüllü savaşçı, saldırıda öldürülmekten kıl payı kurtuldu.

DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLA SALDIRIDAN ÖNCE KAÇTI

Daily Mirror'ın haberine göre, istihbarat şefleri Rus casus teşkilatlarının üsteki yabancı savaşçıları 'kendi saflarına çektiğine' ve bir acemi askerin saldırıdan önce Rusya'ya koordinat ve bilgi gönderdiğine inanıyor. Bir kaynak gazeteye verdiği demeçte, askeri üsteki bir Ukrayna Ordusu muhafızının, saldırılardan önce bir adamın dizüstü bilgisayarıyla üsten kaçtığını gördüğünü söyledi. Yüzlerce batılı gönüllü, hava saldırısı sırasında yıkılan kışlaya yakın bir binaya yerleştirildi. 

Haberin Devamı

Rus casuslar aralarına karıştı Saldırıdan önce dizüstü bilgisayarıyla kaçtı

'UZANIRKEN FÜZE SESLERİNİ DUYDUM, ÖLECEĞİMİ SANDIM'

Buzzfeed'e konuşan eski bir İngiliz topçu askeri olan James, yataktayken gelen füzelerin sesini duyduğunu söyledi ve şöyle dedi: "O sırada öylece uzanıyordum ve öleceğimi düşündüm. Birkaç bina vuruldu... Bir bina yıkıldı ve bir tanesi de yanmaya başladı. Ve sonra her yere parçalar saçılmaya başladı."

RUSYA: YOK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, üssün 'yabancı paralı askerler ve büyük miktarda yabancı silah' barındırdığı için 'uzun menzilli, yüksek hassasiyetli' silahlarla vurulduğunu söyledi ve “Ukrayna topraklarına gelen yabancı paralı askerlerin imhası devam edecek” diye ekledi.