Dünya Rusya'daki terör saldırısında son dakika... Hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı: Çizgi halinde sıkarak geldiler

Rusya'daki terör saldırısında son dakika... Hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı: Çizgi halinde sıkarak geldiler

23.03.2024 - 13:12 | Son Güncellenme:

Rusya'daki kanlı terör saldırısını DEAŞ üstlendi. 115 kişinin öldüğü korkunç olayda hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı.

Rusya dün son yılların en kanlı terör saldırılarından birini yaşadı. Crocus Belediye binasına baskın düzenleyen DEAŞ militanları sivillere ateş açtı. 115 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Telegram'daki bir gönderisinde "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse hepsi bulunmalı ve terörist olarak acımasızca yok edilmelidir" diye yazdı ve şunları ekledi: "Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm." ifadelerini kullandı. RIA Novosti haber ajansının olay yerindeki bir gazetecisine göre, kamuflaj üniforması giymiş saldırganlar binaya girdi, ateş açtı ve el bombası veya yangın bombası attı.

Haberin Devamı

Rusyadaki terör saldırısında son dakika... Hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı: Çizgi halinde sıkarak geldiler

HAYATTA KALANLAR YAŞADIKLARINI ANLATTI

BBC ise saldırıdan sağ kurtulan kişilere ulaştı bir görgü tanığı konuyla ilgili " Üst katta balkondaydık. Konserin başlamasına yaklaşık 10 dakika kalmıştı, çok sayıda insan toplanmıştı, salonun yüzde 70'i doluydu. Bir anda silah sesleri duyulmaya başlandı" dedi.

İsminin Sofiko olduğunu belirten bir başka kişi ise "Silah seslerini başta havai fişek sandık, daha sonra herkes kaçmaya başladı. Bende kaçmaya çalıştım ve kendimi dışarı atabildim" ifadesini kullandı. Sofiko ayrıca kendisinin sinemada görevli olduğu için silah seslerine alışık olduğunu hatırlattı ve "Yere yattım, eşim beni kaldırdı ve arabaya doğru koştuk, biz kaçarken insanlar henüz ne olduğundan habersizdi" sözlerini kullandı.

Güvenliğin açtığı acil durum çıkışlarından kaçmayı başardığını belirten Dave Privov isimli Rus ise "Kamufaj ve kahverengi kıyafetlerle salona baskın düzenlediler. Otomatik ve hafif makinalı silahlarla ateş açtılar. İnsanlara doğru bir ateş hattı geliyordu, çizgi halinde yürüdüler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rusyadaki terör saldırısında son dakika... Hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı: Çizgi halinde sıkarak geldiler

"SİRENLER ÇALIYOR HELİKOPTERLER UÇUYORDU"

Bazı görgü tanıkları ise güvenliklerin profesyonelce davrandığını kaydetse de birçok kişi acil durum çıkış kapılarının kapalı olmasının sayısız insanın ölümüne neden olduğunu ifade etti. İsmini vermek istemeyen bir başka tanık ise ""Kendimi bir tür aksiyon filminin içinde gibi hissettim. Sirenler aralıksız çalıyor, tepemizde helikopterler uçuyordu. Patlama ve mermi sesleri geliyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Rusyadaki terör saldırısında son dakika... Hayatta kalanlar yaşadıklarını anlattı: Çizgi halinde sıkarak geldiler