Dünya Saçlarınızı kurutmadan daha güzelsiniz

Saçlarınızı kurutmadan daha güzelsiniz

09.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

El Nino’nun yarattığı kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Venezuela’da önlemler alınmaya başlandı. Hafta sonu tatilini 3 güne çıkaran Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kadınlardan saç kurutma makinelerini az kullanarak tasarruf yapmalarını istedi

Saçlarınızı kurutmadan  daha güzelsiniz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, El Nino’nun yol açacağı düşünülen kuraklık öncesi enerji tasarrufu amacıyla kadınlardan özel bir istekte bulundu. Devlet televizyonuna açıklama yapan Maduro, “Saç kurutma makinelerinizi biraz daha az kullanın. Ben her zaman kadınların kendi halinde kurumaya bırakılan saçlarının daha güzel olduğunu düşünmüşümdür” dedi. Küresel bir okyanus-atmosfer olayı olan El Nino etkilerinin bu yıl en çok hissedileceği ülkelerin başında Venezuela geliyor. Ülkede kuraklık tehlikesine karşı alınan önlemler arasında üç günlük haftasonu tatili de bulunuyor. Maduro, okullar ve hastaneler de dahil olmak üzere tüm kamu çalışanlarının iki ay boyunca 3 günlük hafta sonu tatili yapacağını açıkladı.

‘Tekrarlanabilir’
Maduro, konuşmasında, “Bu 60 günlük plan, ülkenin en riskli ve zorlu dönemi atlatmasına imkân verecek. Aileleri ve gençleri plana titizlikle ve bilinçli bir şekilde uymaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. Önceki gün açıklanan karar, yağış seviyelerinin mevsim normallerinin altında olması nedeniyle yaşanan enerji krizine karşı alınan son önlem oldu. Ülkedeki elektiriğin yüzde 70’i hidroelektrik santraller tarafından karşılanırken, altyapı sorununa karşı uzun vadeli bir önlem alınamaması durumunda kararın tekrarlanabileceği belirtiliyor. Uzun süredir ekonomik krizle mücadele eden ülkede, Maduro daha önce 2 günlük Paskalya tatilini de 5 güne çıkarmıştı.

Yazarlar