Dünya Sahte fotoğraf ABD borsasını salladı! 5 dakika içinde çakıldı

Sahte fotoğraf ABD borsasını salladı! 5 dakika içinde çakıldı

23.05.2023 - 10:20 | Son Güncellenme:

Yapay zekanın kötü yönde kullanımının tehlikelerine dair en canlı örnek dün ABD'de yaşandı. Söz konusu olay dünyada gündem olurken ABD borsasında milyonlarca dolarlık bir kayba sebep oldu. 

Sahte fotoğraf ABD borsasını salladı 5 dakika içinde çakıldı

Yapay zeka tarafından hazırlanan bir patlama görüntüsü Twitter'da infial yarattı. Pentagon yakınlarında patlama olduğuna dair servis edilen görüntüler kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı.

Haberin Devamı

Ulusal haber kuruluşları da dahil olmak üzere düzinelerce doğrulanmış Twitter hesabı, beyaz bir binanın yanında yerden yükselen siyah dumanı yeniden paylaştı.

Sahte fotoğraf ABD borsasını salladı 5 dakika içinde çakıldı

5 DAKİKA İÇİNDE REKOR DÜŞÜŞ

Fotoğrafın gündem olması üzerine S&P 500 beş dakika içinde 10 puan düştü. 500 milyar doların döndüğü borsada yaşanan dalgalanma ise yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Pentagon'dan ismini vermek istemeyen bir yetkili basına yaptığı açıklamada 'Bunun yanlış olduğunu doğrulamanın ötesinde herhangi bir yorumumuz yok' dedi.

Sahte fotoğraf ABD borsasını salladı 5 dakika içinde çakıldı

RUS MEDYASI HEMEN PAYLAŞTI

Eski ordu personeli Nick Waters, görüntünün sahte olduğunu nasıl kanıtladığını Twitter üzerinden paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

'Binanın ön cephesine ve çitin kalabalık bariyerlerle nasıl birleştiğine bakın. Ayrıca birinci elden tanık olarak gönderen başka hiçbir resim, video veya kişi yok'

Öte yandan Rusların resmi medya kuruluşlarından RT görüntüyü paylaşarak 'Pentagon yakınlarında patlama geldi' başlığını attı. Olayın gerçek olmadığı anlaşılınca RT paylaşımı hemen kaldırdı.

Haberin Devamı

Sahte fotoğraf ABD borsasını salladı 5 dakika içinde çakıldı

YAPAY ZEKA HAKKINDA UYARILAR ÇIĞ GİBİ ARTIYOR

Yapay zekanın insanlığa zararları bir süredir dünyanın gündeminde. OpenAI CEO'su Sam Altman geçen hafta Kongre önünde konuştu ve potansiyel olarak kendi kendini kontrol edebilecek teknolojinin nasıl kontrol edileceğine dair beş saatlik bir açıklama yaptı.

Mart ayında, Elon Musk ve 1000'den fazla diğer teknoloji lideri, bir analiz yapılabilmesi için yapay zeka gelişiminin en az altı ay süreyle durdurulmasını isteyen bir açık mektup imzaladı. Uzmanlar 2045 yılına kadar yapay zekanın kendi bağımsızlığını kazanacağını bekliyor.