Dünya 'Saldırı altındayız. Bize dua edin'

'Saldırı altındayız. Bize dua edin'

06.12.2016 - 09:09 | Son Güncellenme:

Halep'te katliamları dünyaya duyuran küçük Bana el Abed sosyal medya üzerinden yine insanın içine dokunan bir paylaşımda bulundu. Bana bu kez "Saldırı altındayız. Gidecek hiçbir yer yok. Her dakika ölüm gibi. Bize dua edin. Hoşçakalın" mesajını paylaştı.

Saldırı altındayız. Bize dua edin

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan katliamı sosyal medya üzerinden dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana el Abed, saldırı altında olduklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Cumartesi gününden bu yana kendisinden haber alınamayan ve hesabına ulaşılamayan Bana, dün gece Twitter'da "Saldırı altındayız. Gidecek hiçbir yer yok. Her dakika ölüm gibi. Bize dua edin. Hoşçakalın." mesajını paylaştı.

Doğu Halep'in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyor.

ANNE KIZIN YAKLAŞIK 210 BİN TAKİPÇİSİ VAR

Bana, 27 Kasım'daki mesajında evlerinin bombalandığını yazmış ve toz içinde bir fotoğrafını yayınlamıştı. Annesi Fatma'nın "Şimdi ordunun bizi yakaladığına eminiz. Birbirimizi başka bir gün göreceğiz sevgili dünya" mesajını paylaştığı cumartesi gününden bu yana anne kızdan haber alınamıyordu. Takipçileri, anne ve kızın ortadan kaybolması üzerine Twitter'da "#WhereisBana" etiketiyle bine yakın mesaj paylaşmıştı.

Haberin Devamı

BBC ANNE KIZIN GÜVENDE OLDUĞUNU DUYURDU

BBC'ye konuşan bir kaynak, hem küçük kızın, hem de onun adına tweet atan annesinin güvenli bir yerde olduğunu belirtti.

Harry Potter serisiyle dünya çapında tanınan ünlü İngiliz yazar J.K. Rowling de hashtag ile birlikte Bana'nın birkaç fotoğrafını paylaştı. Rowling, anne Fatma'nın Harry Potter serisini bir kopyasını istemesinin ardından iletişim kurmaya başlamıştı.

Rowling, geçtiğimiz Cuma da küçük Bana'nın yardım isteyen bir videosunu paylaşmıştı.

Bana o videoda "Merhaba arkadaşlar,nasılsınız? Şu an kaçıyorum ve öldürülmekten korkuyorum. Lütfen kurtarın bizi. Teşekkürler" diyordu.

"BU BİR PROPAGANDA"

Devlet Başkanı Beşar Esad ise iki ay önce Danimarka'da yayın yapan TV 2'ye verdiği bir röportaj sırasında Bana'nın tweetleri ile ilgili, "Bu artık bir oyun, bir propaganda oyunu, bir medya oyunu" yorumunu yapmıştı.

Sosyal medyada da, Suriye'deki isyancı grupların bu ve benzeri sosyal medya hesaplarını propaganda amaçlı kullandıkları iddia edilmişti.