Dünya Saray dizisinde ‘torun’ imzası

Saray dizisinde ‘torun’ imzası

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Monako’yu 726 yıldır yöneten ve acılar, skandallar yaşayan Grimaldi Ailesi’ne büyü mü yapıldı? Bu soru, Monako Prensi Rainier’in torununun yapımcısı olduğu dizide yanıt bulacak.

Saray dizisinde ‘torun’ imzası

Fransa tarafından kuzey, batı ve doğu yönlerinden çevrelenmiş olan Monako, 1297 yılında kuruldu. Vatikan’dan sonra Avrupa’daki en küçük bağımsız devlet olan Monako’yu o zamandan beri Grimaldi Ailesi yönetiyor. Ancak aile öyle acılar ve sansasyonlar yaşadı ki bunların sebebi batıl inançlara bağlandı. Efsaneye göre, Monako Sarayı’na laneti, vaktiyle Grimaldi Ailesi’nden birinin tecavüzüne uğrayan intikam peşindeki bir “cadı”nın koyduğu “büyü” getirdi. Laneti, 1515 yılında Monakolu Claudine’nin “Hiçbir Grimaldi bir yabancıyla kesinlikle iş birliği yapmamalı” uyarısının da pekiştirdiği söyleniyor!

Haberin Devamı

Saray dizisinde ‘torun’ imzası

Prens Rainier ile eşi Grace Kelly, çocukları Prenses Caroline, Prens Albert ve Prenses Stephanie ile poz vermişti.

Mutluluğu bulamadılar

Nitekim bir önceki Monako Prensi Rainier’in eşi olan ABD’li oyuncu Grace Kelly’nin 1982’de 52 yaşındayken bir trafik kazasında ölmesi, aile fertlerinin çoğunun evliliklerinde mutsuz olması, şimdiki Monako Prensi Albert’in eşi, Afrikalı Charlene ile evliliğini zor yürütmesi, kimilerine göre bu “lanet”ten kaynaklanıyor! Şimdi Grimaldi Ailesi’yle ilgili gerçeklerin bir film ve dizide anlatılması için çalışma yapılıyor. Grace Kelly ile 2005’te ölen eşi, Monako Prensi Rainier’in torunu Pierre Casiraghi ile eşi Beatrice Borromeo bu çalışmaya yapımcı olarak imza atacak. Prenses Caroline’in dört çocuğundan biri olan Pierre’nin (35) babası Stefano Casiraghi de 1990’da bir sürat teknesi yarışındaki kazada ölmüştü.