Dünya 'Savaş Prensesi'nden skandal paylaşım! İstanbul yerine kullandığı ifade tepki çekti

'Savaş Prensesi'nden skandal paylaşım! İstanbul yerine kullandığı ifade tepki çekti

13.09.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

Ukrayna savaşı boyunca sık sık skandallarıyla gündeme gelen Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın sosyal medya hesabından İstanbul yerine kullandığı ifade eleştirilerin odağı oldu.

Savaş Prensesinden skandal paylaşım İstanbul yerine kullandığı ifade tepki çekti

19 ay önce patlak veren Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini sonrası Moskova'nın ilk kozuna resti çeken Estonya Başbakanı Kaja Kallas, 'Rus gazı pahalı ama özgürlük paha biçilemez' dedi. Tallin'in İlk Kadın Başbakanı Kallas, bu yılın Mart ayında gerçekleşen seçimlerde partisini yüzde 31,2'lik oy oranına taşıdı, bu sonuç ülke tarihinin rekoru olarak kayıtlara geçti. 24 Şubat 2022'den önce 1,3 milyon nüfuslu küçük ülkesinin lideriyken Saja ilerleyen günlerde adından sıkça söz ettirdi.

Haberin Devamı

Ağustos ayında Kallas, eşinin Rusya'daki faaliyetlerini sürdüren bir lojistik şirketinde yatırımcı olarak hisse sahibi olması yüzünden muhalefet ve medyada eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Estonya’da muhalefet partileri, eşi Arvo Hallik'in Rusya ile ticari faaliyetleri yüzünden istifasını istiyor.

1,4 MİLYON EURO KAZANIP ÖZÜR DİLEDİ

Kallas'ın eşi Arvo Hallik'in 'Stark' isimli şirketi 19 aydır Rusya ile işbirliği yapmaya devam etti. Bu haberin duyulmasının ardından basına açıklama yapmak zoruna kalan Kallas, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ettiği sürece Rusya ile tüm ticaret durdurulmalı.” dedi. Hallik ise Stark Logistik’teki hisselerini derhal satarak şirketten emekli olacağını belirterek, eşine verdiği zarardan dolayı özür diledi. Stark isimli şirket Rusya'daki bir fabrikaya tedarik sağladığı ve savaşın başından bu yana 1,4 milyon euro kazandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Savaş Prensesinden skandal paylaşım İstanbul yerine kullandığı ifade tepki çekti

YEREL BASINDA İSTİFA SESLERİ

Eşinin, Rusya ile ortak çalıştığı ortaya çıkan Kaja Kallas'a bir darbe de yerel basından geldi. Ohtuleht gazetesi tarafından yapılan haberde Kallas ile ilgili şöyle denildi:

'Tüm dünyada bir savaş prensesi olarak görülen ve Rus yanlısı yanlış anlamaları açıklığa kavuşturmasıyla bilinen Başbakan Kaja Kallas'ın kendi evinde, Rusya'yla tüm bağlarını koparma sağduyusuna sahip olmayan bir kişiyle yaşaması olağanüstü acı bir hikâye... Ancak kimi mesleklerde, aile çevresi de dahil olmak üzere tam anlamıyla kusursuz olmak gerekir. Başbakanlık makamında özel hayat diye bir şey yoktur'

350 BİN EUROLUK BORÇ

Estonya radyosuna bir röportaj veren Kaja Kallas, eşinin şirketinin Ukrayna'yı işgal eden Rus savaş makinesine tekbir euro bile destek vermediğini savundu.
Yerel medyanın Başbakan Kallas'ın eşine bir süre önce 350 bin euro borç verdiğini ortaya çıkarınca kriz daha da büyüdü.

Savaş Prensesinden skandal paylaşım İstanbul yerine kullandığı ifade tepki çekti

İSTANBUL SKANDALI

Kaja Kallas programı kapsamında İstanbul Ortodoks Patrikhanesi Patriği ve Başpsikoposu I. Bartholomeos Estonya'nın başkenti Tallin'de bir araya geldi. Kallas o anları sosyal medyadan canlı yayınlarken aynı zamanda yeni bir rezalete imza attı. Paylaşımında 'İstanbul' yerine 'Kostantinopolis' yazan Kallas, 'Kostantinopolis Başpsikoposu ve Ekümenik Patrik Bartholomeos şu anda Estonya'yı ziyaret ediyor' dedi.

Savaş Prensesinden skandal paylaşım İstanbul yerine kullandığı ifade tepki çekti