Dünya Putin'in sevgilisi ilk kez görüntülendi! ABD'den 'gizli first lady' açıklaması

Putin'in sevgilisi ilk kez görüntülendi! ABD'den 'gizli first lady' açıklaması

26.04.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

Rusya 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde Ukrayna’dan bir 'zafer hikâyesi' çıkarmak için uğraşırken, Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen Alina Kabaeva da savaşın başından bu yana ilk kez görüntülendi. Kabaeva'nın yönettiği törendeki detaylar ise dikkat çekti. ABD'den de Kabaeva ile ilgili çarpıcı bir 'gizli first lady' açıklaması geldi.

Putinin sevgilisi ilk kez görüntülendi ABDden gizli first lady açıklaması

Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr – Sovyetler Birliği adına İkinci Dünya Savaşı'nın bittiği gün olarak ilan edilen 9 Mayıs'taki ‘Zafer Günü’ öncesinde Moskova’nın Ukrayna’dan bir 'zafer hikâyesi' çıkarmaya çalışacağına kesin gözüyle bakılıyor. Rusya’da her yıl 9 Mayıs'ta askeri geçit töreni başta olmak üzere birçok etkinlik ve kutlama gerçekleştiriliyor. Dünyanın da ilgi ile takip ettiği törenler bu yıl Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle Rusya için çok daha büyük bir anlama sahip. Kutlama etkinliklerinin provaları devam ederken, Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen Alina Kabaeva’nın Moskova’da kameralar karşısına geçmesi ise tüm gözleri buraya çevirdi.

Haberin Devamı

Daha önce İsviçre’de saklandığı ve savaşın başlamasıyla birlikte Rusya’da bir nükleer sığınağa geçtiği iddia edilen Kabaeva, Moskova’da vatanseverlik temalı bir jimnastik festivalini yönetirken görüntülendi. 

Yayınlanan videoda olimpiyat altın madalyalı 38 yaşındaki Alina Kabaeva'nın Kızılordu korosunun da görev aldığı bir gösteride sahnede olduğu görülüyor. Etkinlikte Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zafer anlatılırken, anlatımın güçlendirilmesi için Kızılordu korosu tarafından vatanseverlik temalı şarkılar söyleniyor. Ukrayna’da devam eden savaşa da gönderme yapılan bale gösterisinin birçok noktasında Rus ordusunun kullandığı 'Z' ve 'V' sembolleri gösterilerek halihazırda devam eden savaşa destek veriliyor. Gösterinin tamamının 9 Mayıs günü Kızıl Meydan’da yapılacak askeri geçit töreninin hemen öncesinde 8 Mayıs’ta yayınlanacağı belirtiliyor.

Putinin sevgilisi ilk kez görüntülendi ABDden gizli first lady açıklaması

Törende konuşan Kabaeva, “Her ailenin bir savaş hikayesi vardır. Bu hikayeleri unutmamalı ve nesilden nesile aktarmalıyız. Bu gösteri bizim geçmişimizi anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda bugün verdiğimiz mücadeleye de ışık tutuyor” dedi ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarda kullandığı neo-nazizm iddialarına da gönderme yaptı.

'Z' VE 'V' SEMBOLLERİNİN ANLAMI

Rus ordusunun 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı saldırıların ardından en çok dikkat çeken detayların başında askeri araçların üzerinde yazan 'Z' ve 'V' harfleri dikkat çekti. Konu hakkında birçok teori öne sürülmüş olsa da, bu sembollerin anlamı net şekilde çözülemedi.

Haberin Devamı

Askeri uzmanlar iki ülkenin de benzer silah sistemleri kullandığına dikkat çekerek Rus ordusunun kullandığı Z ve V sembollerinin birliklerin birbirini tanımak için kullandığını iddia etmişti. Sosyal medya yer alan iddialar göre ise Z harfinin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e mesaj anlamı taşıyordu. Rusya Savunma Bakanlığı ise ‘Z’ harfinin ‘Zafer, ‘V’ harfinin ise 'Görev tamamlanacak’ anlamı taşıdığını belirtmişti.

'ÜLKENİN EN GİZEMLİ KADINI'

Alina Kabaeva, Rusya’nın en gizemli kadınlarından birisi olarak biliniyor. Rus Cosmopolitan dergisi de geçmişte Kabaeva hakkında, "Rusya’nın gayriresmi first lady’si" yorumunu yapmıştı. Derginin Kabaeva hakkında yaptığı haberde, "Jimnastikçi geçmişiyle bilinen Kabaeva, neredeyse hiç toplum içine çıkmıyor. Sosyal medyada veya sokakta onu görmeniz mümkün değil" ifadelerine yer verilmişti.

Putinin sevgilisi ilk kez görüntülendi ABDden gizli first lady açıklaması


Kabaeva’nın Rus medyasını kontrol eden isimlerden birisi olduğu ve yıllık kazancının yaklaşık 8 milyon Sterlin (yaklaşık 150 milyon lira) olduğu tahmin ediliyor. Savaşın başlamasının ardından Putin'in kızlarına yaptırım uyguladığı ancak Kabaeva’nın yaptırım listelerinde yer almadığı biliniyor.

Batı dünyasında Putin yönetimine karşı en güçlü muhalefeti yaptığı iddia edilen ve uzun süredir hapiste olan Aleksey Navalni, Kabaeva’nın da yaptırım listesine alınması için çağrı yapmıştı. Navalni “Medyamızın Putin’in kontrolünde olduğunu hatırlatmak isterim. Putin bu kontrolü kız arkadaşı Alina Kabaeva üzerinden sağlıyor” ifadelerini kullanmıştı. Navalni, Batı dünyasına Kabaeva’nın savaş suçlusu olarak muamele görmesi konusunda çağrıda bulunmuştu.

Haberin Devamı

BEYAZ SARAY'DAN 'GİZLİ FIRST LADY' AÇIKLAMASI

Beyaz Saray basın sözcüsü Jen Psaki de pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında, Alina Kabaeva hakkında incelemelerin sürdüğünü belirtti. Yaptırımlardan kimsenin kaçamayacağını belirten sözcü, “Başkan Putin'e, kızına ve en yakın dostlarına yaptırım uyguladık ve daha fazlasını yapabilmek için incelemelerimiz devam ediyor” dedi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, ABD'li yetkililer Putin'in bunu kişisel bir saldırı olarak göreceğine dair endişeler nedeniyle Kabaeva'ya yaptırım uygulamadı. Gazetenin yaptığı haberde Kabaeva’nın yaptırım listesine alınması hakkında, "Putin'e, Rusya ile ABD arasındaki gerilimi daha da tırmandırabilecek kadar kişisel bir darbe" ifadeleri kullanıldı.

İSVİÇRE’DEN KOVULMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Vladimir Putin, Lyudmila Shkrebneva ile evliliğini sonlandırdıktan sonra resmi olarak hiçbir zaman evlenmedi. Özel hayatı sır gibi saklanan liderin aşk hayatına ilişkin söylentiler uzun süredir konuşuluyor olsa da bu konuda hiçbir zaman net bir bilgiye ulaşılamadı. Rusya Devlet Başkanı'nın merak konusu olan aşk hayatında farklı isimler konuşulmaya devam ediliyor ve Putin’in bu ilişkilerden doğan çocuklarının olduğu söylentileri sık sık dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır Vladimir Putin ile Rus jimnastikçi, oyuncu ve siyasetçi Alina Kabaeva arasında bir ilişki olduğundan bahsediliyor. Hatta çiftin 4 çocuğu olduğu ve bu çocukların da İsviçre’de yaşadığı konuşulanlar arasında. Bu iddialar üzerine Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırmasından sonra change.org’da başlatılan bir imza kampanyasında Putin’in İsviçre’de bulunan çocuklarının ve Alina Kabaeva’nın ülkeden yollanması için imza kampanyası başlatılmıştı. İmza kampanyasına 50 binden fazla kişi katılmıştı.

Vladimir Putin’e Adolf Hitler benzetmesi yapılan kampanyada, "Eva Braun'u Führer'ine yollayın" başlığı kullanılmıştı. Putin’in en gözde sevgilisinin Kabaeva olduğu söylenen imza kampanyasında, “İsviçre, modern tarihte ilk kez tarafsızlığı bozdu ve Rusya karşıtı bir tavır aldı. Ancak şimdi çocuklarıyla birlikte en sevdiği kişiyi sizin eyaletinizin sınırları içinde saklanıyor" ifadeleri yer almıştı.