Dünya Sean Penn Ukrayna'da

Sean Penn Ukrayna'da

26.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal harekatı başlatmasının ardından birçok Hollywood yıldızı, ünlü şarkıcı ve mankenden Ukrayna'ya destek yağdı. Sean Peen başkent Kiev'e gitti, Javier Bardem protesto gösterisine katıldı.

Sean Penn Ukraynada

Hollywood'un politik olarak en aktif ünlülerinden biri olan Oscar’lı oyuncu Sean Penn'in Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'da bulunduğu açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nin Facebook’tan yaptığı açıklamada “Batılı politikacıların sahip olmadığı cesareti gösteriyor’ dediği Penn’in başkent Kiev'de olup bitenlerin belgeselini çekeceği kaydedildi.

Haberin Devamı

ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, resmi Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda da Penn ile olayları değerlendirirken çekilen bir videoya yer verdi. Penn, önceki gün de Zelenskiy’nin basın toplantısını izlerken görülmüştü. Penn, geçen yıl yine bir belgesel için Ukrayna ordusuna ait mevzileri ziyaret etmişti.

Sean Penn Ukraynada

BARDEM: BU BİR VAHŞET

İspanya’nın başkenti Madrid’deki Rusya Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriye katılan Oscar ödüllü yıldız Javier Bardem, “Rusya’nın saldırısı uluslararası hukukun ve Ukrayna’nın egemenliğinin bir ihlalidir. Putin’i bu tavrıyla emperyalist bir ideolojiye sahip, çarlığa özenen ve aşırı milliyetçi biri olarak görüyorum” dedi. İspanyol aktör, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının “bir vahşet” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘DUA EDİYORUM’

Ukrayna’ya bir destek de insani yardım faaiyetleriyle bilinen ABD’li aktris Angelina Jolie’den geldi. Aktris, Instagram’da yayınladığı açıklamada, “Birçoğunuz gibi ben de Ukrayna’daki insanlar için dua ediyorum. Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı’ndaki meslektaşlarımla birlikte odak noktam, yerinden edilmiş kişilerin ve bölgedeki mültecilerin korunmasını ve temel insan haklarını sağlamak için mümkün olan her şeyin yapılmasıdır. Daha şimdiden can kayıpları ve insanların güvenlik için evlerinden kaçmaya başladığını gördük” dedi.

‘HERKES ACI ÇEKİYOR’

Oyuncu Michael Douglas, Birleşmiş Milletler’in yayınladığı “Ukrayna’nın çocuklarının barışa ihtiyacı var, umutsuzca, şimdi” fotoğrafını Instagram’da paylaştı. Arnold Schwarzenegger, “Düşüncelerim Ukraynalılarla birlikte. Savaştan sonra, işgal altındaki bir ülkede büyümenin nasıl bir şey olduğunu biliyorum ve savaşta ve sonrasında kimsenin kazanmadığını biliyorum. Herkes acı çekiyor. Ukraynalı ve Rus arkadaşlarım, hayranlarım var. Anladığım kadarıyla hiçbiri bunu istemiyor. Umarım akıl sağlığı galip gelir ve çok fazla can kaybı olmadan bu gereksiz savaş sona erer” dedi. Jared Leto, Miley Cyrus, Cardi B, Ariana Grande, Hailey Bieber, Kendall Jenner, Elsa Hosk yaptıkları paylaşımla Rusya’nın işgali durdurmasını istedi.

Haberin Devamı

IRİNA’DAN BARIŞ EMOJİSİ

Rus model Irina Shayk ise Instagram’da dua eden emojilerle birlikte tüm dünyada barışı simgeleyen bir fotoğraf paylaştı.