Dünya ‘Şehrazat’ Putin’e Noel hediyesi mi?

‘Şehrazat’ Putin’e Noel hediyesi mi?

10.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ait olduğu düşünülen ve Mayıs ayında Ukrayna yaptırımları kapsamında İtalya tarafından el konulan “Şehrazat” adlı süper yatın, Rus lidere “Noel hediyesi” olarak verildiği iddia edildi.

‘Şehrazat’ Putin’e Noel hediyesi mi

İtalyan yetkililer, Pisa yakınlarındaki Marina di Carrara limanında demirli olan 500 milyon sterlinlik yatın sahibinin kim olduğunu belirlemek için soruşturmayı sürdürürken, İngiliz “Daily Mail” gazetesi yatın Putin’e, yandaş Gennady Timchenko liderliğindeki oligarklar tarafından 2014’te Noel hediyesi olarak verildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

‘Şehrazat’ Putin’e Noel hediyesi mi

Alina Kabayeva’nın Putin’den çocukları olduğu iddiası da var.

Muhalif haber kuruluşu Dossier Centre, yatın Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen eski olimpiyat jimnastikçisi Alina Kabayeva tarafından kullanıldığını da öne sürdü. Öte yandan, Rus muhalif Aleksey Navalni, Şehrazat’ın mürettebatının gece yarısı kaçırıldığını ve yerlerine şimdilik gemide kalmaları gerektiği söylenen bir İngiliz mürettebatın geçtiğini söylemişti. Yatta 6 güverte, altın kaplama tuvalet kağıtlıkları, mermer banyo armatürleri ve iki helikopter pisti bulunuyor.