Dünya Şeytanın zindanı! Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

Şeytanın zindanı! Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

04.08.2023 - 16:10 | Son Güncellenme:

Evin garajındaki hücreye kapatılan kadının metal kapıyı zorlayıp dışarı çıktı, öldürüleceğini biliyordu. Yakalanan caninin inşa ettiği zindandan çıkan el yazısı notları ise başka kurbanları gündeme getirdi.

Şeytanın zindanı Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

Polis kılığına giren cani tarafından elleri ve ayakları kelepçelenerek kaçırıldı. Arabanın arka koltuğuna oturtuldu, yolda tecavüze uğradı. Caninin evine getirildiğinde ise garajdaki bir hücreye hapsedildi, zincirlendi. Etrafı beton bloklarla çevrili zindanın metal bir kapısı vardı. Kurtulmak için elleri kanayıncaya kadar kapıya vurdu, küçük bir açıklıktan tırmanıp kaçtı. Yoldan geçen bir motosiklet sürücüsünün dikkatini çekmek amacıyla ellerini havaya kaldırdı. Sürücünün 911'i aramasıyla dehşet ortaya çıktı, zindanda bulunan el yazısı notları ve planlar ise şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

ABD'nin Oregon eyaletinde bir kadının beton bloklardan yapılmış derme çatma 'zindandan' kaçmasıyla akıllara durgunluk veren şeytani plan ortalığa saçıldı. FBI, Oregon'un güneyindeki bir evde beton bloklar ve metal bir kapıyla çevrelenmiş hücreden hayatta kalma azmiyle kaçmayı başaran cesur kadının, diğer kadınları da benzer bir trajediden kurtarmış olabileceğini belirtiyor.

'ELLERİ KANAYANA KADAR VURDU'

FBI'ın Portland saha ofisinden sorumlu özel ajan yardımcısı Stephanie Shark, basın açıklamasında, "Bu kadın kaçırıldı, zincirlendi, cinsel saldırıya uğradı ve beton bloklu bir hücreye kapatıldı" deyip ekledi:

"Polis, kurtulmak için elleri kanayana kadar kapıya vurduğunu söyledi. Hızlı ve soğuk kanlı düşünmesi ile hayatta kalma azmi diğer kadınları benzer bir kabustan kurtarmış olabileceğine inanılıyor. "

SAYISIZ SAHTE İSİM KULLANDI

Kadının zindandan kurtulmasıyla gözaltına alınan 29 yaşındaki Negasi Zuberi adlı cani, Sakima, Justin Hyche ve Justin Kouassi gibi sayısız takma ad kullanıyordu ve 2016'dan beri; California, Washington, Oregon, Florida, New York, New Jersey, gibi birçok farklı eyalette yaşadı. Yanı sıra, en az dört eyalette vuku bulan şiddetli saldırılarla bağlantılı.

Haberin Devamı

Portland jürisi Çarşamba günü, Zuberi'yi eyaletler arası adam kaçırma ve suç teşkil eden cinsel faaliyetlerde bulunma niyetiyle bir kişiyi eyalet sınırlarının ötesine taşımakla suçlayan bir iddianameyi teslim etti. Caninin suçlu bulunduğu takdirde ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Şeytanın zindanı Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

POLİS KILIĞINA GİRDİ

FBI'ın verdiği bilgiye göre, Zuberi, 15 Temmuz'da Klamath Falls'taki evinden Seattle'a gitti ve burada bir hayat kadınına ulaştı. Polis memuru kılığına giren cani, önce kadını kendisiyle beraberliğe 'ikna etmek' için zorlayarak güç kullandı.

Kurban verdiği ifade de yaşadığı kan donduran acıyı anlattı. Buna göre; Zuberi'nin kendisine şok tabancası doğrulttuğunu, ellerini ve bacaklarını kelepçeleyerek arabasının arka koltuğuna oturttuğunu anlattı.

Şeytanın zindanı Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

Klamath Falls Polis Departmanı bir basın açıklamasında, Zuberi'nin kurbanını tutuklandığını söyleyerek kandırdığını kaydetti.

"Kurban, Zuberi'nin bir ateşli silahı, polis yamaları, bir şok cihazı ve diğer kanun uygulama ekipmanı olduğunu bildirdi."

Kurban dedektiflere, daha sonra Zuberi'nin Klamath Falls'taki 724,2048 kilometreden daha uzaktaki evine götürüldüğünü ve yolda cinsel saldırıya uğradığını söyledi.

Yeminli ifadeye göre; kadın, şüphelinin cep telefonunda belirlenen varış noktasından 2 saat 4 dakika uzakta olduklarını gösteren bir harita uygulamasını fark etti.
Yeminli ifadede, kadın 'o noktada Zuberi'nin polis memuru olmadığını ve kaçırıldığını biliyordu' diye yazıldı.

Haberin Devamı

'ÖLDÜRÜLECEĞİNİ BİLİYORDU'

Zuberi, eve vardığında mağdur kadını beton bloklardan ve dışarıdan kilitlenen metal bir kapıdan oluşan 'garajında ​​inşa ettiği derme çatma bir hücreye' yerleştirip orada tutsak etti.

 

Şeytanın zindanı Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

Kadın daha sonra yaşadığı travmayı yetkililere anlatırken, hücreden kurtulana kadar kapıyı defalarca yumrukladığını söyledi. Polis, 'Kurban, hücrede kalırsa Zuberi'nin onu öldüreceğini bildiğini söyledi' dedi.

"Kurban, kapıyı yumruklamaya başladı. Kapıdaki kaynakları kırmayı ve metal malzemesini aşağı çekmeyi başardı. Kurban daha sonra kapıdaki küçük bir açıklıktan tırmandı ve kaçtı."

YOLDAN GEÇEN SÜRÜCÜ İHBAR ETTİ

Kaçmayı başaran kadın, o sırada yoldan geçen bir motosiklet sürücüsünün dikkatini çekmek için can havliyle ellerini havaya kaldırdı. Sürücü, derhal 911'i arayarak durumu bildirdi.

Şeytanın zindanı Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

Kadın, yakınlardaki bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Hastaneye gelen dedektifler tecavüz kurbanı ihbarı için araştırmalarına başladı.

Polis daha sonra kadının kaçarken üzerine tırmandığı tahta çitte kan izleri buldu. Kadının kaçmadan önce hücrede ne kadar kaldığı henüz net değil.

Haberin Devamı

Zuberi'nin kadını götürdüğü iddia edilen Klamath Falls kiralık evi, mülk kayıtlarına göre şehrin belediye başkanı Carol Westfall ve eşi Kevin'a ait.

Mahkeme kayıtları, Zuberi'nin tutuklanmasının ardından çiftin onu evden tahliye ettirdiğini gösterdi.

Westfalls bir e-postada, "Olanlar karşısında şok olduk ve dehşete düştük" dedi. Bu kişinin yakalanmasına yardım eden ve daha fazla vahşet işlemesini engelleyen kadının eylemlerini alkışlıyoruz" dedi.

Şeytanın zindanı Kaçırıp tecavüz ettiği kadın planı ifşa etti

SAPIK PLANIN DETAYLARI

Müfettişler, Zuberi'nin eşi ve komşularıyla görüştü. Ancak içlerinden herhangi birinin kaçırılma olayından haberdar olduğuna dair herhangi bir kanıt olup olmadığı açıklanmadı.

Zuberi'nin evi ve garajında yapılan arama, kaçmayı başaran kadının çantasının yanı sıra, Zuberi'nin el yazısıyla yazdığı notları da ortaya çıkardı. Sapık plana dair daha fazla kanıtı ortaya döken notlarda, "Telefonu evde bırak, hayatlarında bir sürü insan olmadığından emin ol, herhangi bir soruşturma istemezsin" gibi maddeleri içeren bir liste yer alıyordu.

Haberin Devamı

El yazısıyla yazılmış başka bir belge ise; beton bloklar, köpük izolasyonu ve su geçirmez beton kullanılarak inşa edilecek bir yeraltı yapısının kaba bir taslağını gözler önüne seriyordu.

FBI İNTERNET SİTESİ KURDU

FBI, Zuberi'nin kadınların biliçlerini kaybetmeleri için içkilerine ilaç vermek de dahil olmak üzere başka yöntemler kullanmış olabileceğini söyledi.

FBI, ülkenin diğer eyaletlerinde başka kurbanlar olabileceği endişesiyle araştırmasını genişletti, mağdur olabileceğine inanan herkesin öne çıkmasını isteyen bir web sitesi kurduğunu belirtti.