Dünya Sincan Uygur Özerk Bölgesi depremle sarsıldı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi depremle sarsıldı

23.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabasında 7.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’da da hissedildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi depremle sarsıldı

İlk olarak depremin merkez üssünü Kırgızistan Kızıl-Su olarak açıklayan ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, daha sonra bu bilgiyi güncelledi. Buna göre, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabasında dün saat 21.09’da 7.0 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Depremin yerin 13 kilometre derinliğinde yaşandığı bildirildi. Ardından bölgede 5.1, 5.5 ve 5.0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bişkek sokağa döküldü

Deprem başta Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan olmak üzere bölge ülkelerinde de hissedildi. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te şiddetli sarsıntıdan dolayı paniğe kapılan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev, depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı. Depremin Çin bölgesinde meydana geldiğini belirten Acikeev, “Bişkek’te deprem 4-5 büyüklüğünde hissedildi. An itibarıyla Ceti Ögüz, Aksu ve Tüp ilçelerinde can kaybı ve hasar yok” dedi. Deprem, Almatı şehrinde de hissedildi.