Dünya Son dakika: Berlin'de araç kalabalığın arasına daldı! Ölü ve yaralılar var

Son dakika: Berlin'de araç kalabalığın arasına daldı! Ölü ve yaralılar var

08.06.2022 - 12:10 | Son Güncellenme:

Almanya'nın başkentinde ana alışveriş bölgesinde gerçekleşen olayda en az bir can kaybı var. Hastaneye kaldırılan yaralılardan beşinin durumu ağır.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir aracın yayaların üzerine sürülmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılardan beşinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Araç yerel saatle 10.30 sularında Berlin'in batısında Rankestrasse ve Tauentzienstrasse caddelerinin kesiştiği köşede yoldan çıkıp kaldırıma çıktı ve kozmetik ürünleri satan bir dükkana girdi.

SALDIRI MI KAZA MI?

Olayın bir saldırı mı yoksa kaza mı olduğu henüz bilinmiyor. Bir polis sözcüsü, aracın sürücüsünün olay yerinde gözaltına alındığını söyledi. Berlin İtfaiyesi, 60 ilk müdahale personelinin hızla olay yerine gittiğini açıkladı.

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey olayın 'kendisini derinden etkilediğini' belirtti, halka "Polisin yaşananları netleştirmek için yoğun çaba harcadığı" mesajı verdi.

OLAY YERİNDEN BİLDİRDİ

Aktör John Barrowman Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği yerin yakınında olduğunu yazdı. Barrowman, aracın dükkana girmeden önce defalarca kaldırıma çıktığını yazdı ve "İnanılmaz sayıda polis var. Bölgeyi boşaltıyorlar. İnsanları hava yoluyla taşımak için helikopterler geliyor" dedi.

Haberin Devamı

 

Son dakika: Berlinde araç kalabalığın arasına daldı Ölü ve yaralılar var

Son olay, 2016 yılında bir kamyonun Noel pazarını ziyaret eden kalabalığın üzerine sürülmesi sonucu 12 kişinin öldüğü ve onlarca insanın yaralandığı Breitscheidplatz meydanı yakınlarında meydana geldi.

Sığınma başvurusu reddedilen bir göçmen tarafından düzenlenen o saldırının sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. Saldırgan 2016'da İtalya'nın Milano kentinde polis tarafından öldürülmüştü.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Konuyla ilgili açıklama yapan Berlin Polis Sözcüsü Thilo Cablitz, olay hakkında detaylı bilgi verebilmek için henüz çok erken olduğunu söyledi. Daha önce 60 yaşında olduğu iddia edilen sürücünün 29 yaşında Ermeni asıllı bir Alman olduğu ve civarda devriye gezen bir polis memuru tarafından tutuklandığı bilgisini veren Cablitz, “İlk izlenimlerimize göre bir adam, aracıyla Kurfürstendamm'da insanların arasına girdi ve çok sayıda kişiyi yaraladı. Şu an 1’i ağır olmak üzere 12 yaralı var. Maalesef 1 kişi de hayatını kaybetti. Söz konusu kalabalık çoğunlukla gençlerden oluşuyor. Sürücü, kaldırıma çıktıktan sonra bir müddet ilerlemiş ve bir mağazanın vitrinine çarparak durmuş. Daha sonra kaçmaya çalıştı mı, bunu size şimdilik söyleyemem. İlk anlatılanlara göre çevrede bulunanlar sürücüyü yakalamış ve olay yerinden geçmekte olan bir polis arkadaşımız da gözaltına almış. Tespitlerimize göre sürücü 29 yaşında. Ama kendi arabasını mı kullanıyordu, başkasının aracı mıydı veya çalınmış bir araç mıydı bunu henüz bilmiyoruz“ dedi.