Dünya Depremde panik oldu! 7. kattan aşağı atladı

Depremde panik oldu! 7. kattan aşağı atladı

18.08.2023 - 08:37 | Son Güncellenme:

Kolombiya'da 30 dakika arayla meydana gelen 6,3, 5,6 ve 4,8 büyüklüğündeki depremlerde bir kişi feci şekilde hayatını kaybetti.

Kolombiya'nın Cumaral bölgesinin kuzeyinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin hemen ardından 5,6 ve 4,8 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kayıtlara geçirildi. Başkent Bogota'da hissedilen deprem sonrası birçok insan sokağa döküldü. Deprem sonrası açıklamalarda bulunan yetkililer şimdiye kadar sadece 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bogota'da yaşayan Gonzalo Martin, 'Her şey hareket ediyordu ve insanlar 'Titriyor, titriyor!' diye bağırarak dışarı çıktılar" dedi. Sarsıntı nedeniyle çok sayıda insan sokağa çıkmaya başladı' dedi.

Depremde panik oldu 7. kattan aşağı atladı

7. KATTA KORKUNÇ SON

Öte yandan Bogota itfaiyesinin operasyonlar müdür yardımcısı Paula Henao, bir kişinin panikleyip bir binanın yedinci katından atlayarak öldüğünü söyledi. Söz konusu görüntü kısa sürede sosyal medyada gündem olurken insanların o anlarda çığlık attığı duyuldu.

Depremde panik oldu 7. kattan aşağı atladı

BÖLGENİN REKORU 8.8

Yanı sıra deprem, Medellín ve Cali gibi diğer büyük şehirlerde de hissedildi. Sosyal medyada ayrıca videolarda deprem sırasında sallanan mobilyalar ve sallanan avizeler görüldü. Kolombiya'da kayıtlara geçen en büyük deprem ise 1906 yılında yaşanan ve Ekvador'u da etkileyen 8,8 büyüklüğündeki deprem. Felaket sonrası bölgede 500 kişi ölürken tsunami de yaşandı. Aynı bölgede yaşanan bir başka deprem ise 2016'da meydana geldi. Söz konusu depremin büyüklüğü 7,8 olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Depremde panik oldu 7. kattan aşağı atladı