Dünya Hizbullah'tan İsrail'e saldırı, karakol yerle bir oldu

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı, karakol yerle bir oldu

20.11.2023 - 17:51 | Son Güncellenme:

Tanksavar mermileri ve İHA'larla İsrail'i hedef alan Hizbullah, Tel Aviv'in kuzeyindeki bir karakolu yerle bir etti. Yerel basın ise o anların görüntülerini paylaştı.

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla birlikte Tel Aviv hükümeti tam 50 yıl sonra savaş ilan etti. Gazze'de havadan yaptığı saldırılarıyla adeta kan gölüne çeviren İsrail ordusu (IDF) kara harekatına da başladı. Şifa hastanesinin kontrolünü ele geçiren IDF, günlerdir iddia ettiği "Hamas'ın askeri üssü burada" sözlerine kanıt sunamadı.

Haberin Devamı

Gazze'nin güneyine düzenlenecek olan olası bir kara harekatı ise IDF'de tartışmalara neden oluyor. Birçok üst düzey askeri isim Savunma Bakanı Yoav Galant'a ordunun şehrin iki tarafında da düzenlenecek operasyonlarda güçsüz düşeceğini belirterek artık masaya oturulması gerektiğini düşünüyor. İsrail basınına yansıyan haberlerde "IDF için diplomatik saat işliyor" ifadesi kullanılırken ateşkes için artan baskıların devam ettiği kaydedildi.

KUZEYDEKİ TEHLİKE

İsrail ordusunun güney Gazze'ye odaklanması, kuzeydeki Hizbullah saldırılarını daha da artırabilir. Savaşın başından beri iki taraf arasında devam eden çatışmalar nedeniyle IDF kuzeyde 4 kilometrelik bir tampon bölge ilan etti. İsrail'e yönelik ciddi bir saldırının ikinci bir cephe açma ihtimali birçok uzmanı korkutuyor. Öyle ki gerilimin yükselmesi durumunda ABD ve Çin gibi süper güçlerin bile karşı karşıya gelmesi mümkün. Analistler ABD'nin Orta Doğu'da bir çatışmaya dahil olması durumunda Pekin'in Tayvan'ı abluka alma ihtimalinin olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Hizbullahtan İsraile saldırı, karakol yerle bir oldu

HİZBULLAH KARAKOLU VURDU

Bugün itibariyle IDF, kuzeyde devam eden çatışmalarla ilgili bir güncelleme yayınladı. İsrail ordusuna ait Telegram hesabında Lübnan'dan fırlatılan tanksavar füzelerinin İsrail ordusuna ait bir karakolu vurduğu doğrulandı. IDF'nin açıklamasının devamında İsrail sınırları içerisine toplamda 25 füze fırlatıldığı tespit edildi. IDF bu füzelerin ise İHA'lar tarafından fırlatıldığını ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığını iddia etti.

Hizbullahtan İsraile saldırı, karakol yerle bir oldu

İSRAİLLİ GAZETECİ DOĞRULADI

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ise söz konusu karakolun adeta harabeye döndüğünü gösteren görüntüler hızla yayıldı. Bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmayan video İsrailli gazeteci Fadi Amun tarafından teyit edildi. Amun görüntüleri İsrail ordusundan izin alarak yayınladığını da aktardı.