Dünya Son dakika... Irak ordusu terör örgütünün silahlarına el koydu!

Son dakika... Irak ordusu terör örgütünün silahlarına el koydu!

10.08.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

Irak ordusu Bağdat'ta terör örgütü IŞİD'e ait mühimmatları ele geçirdi. Ordu yetkilileri el koyduğu silahları sergileyerek, dünya ile paylaştı. Diğer taraftan Reuters haber ajansının paylaştığı karelere göre Irak askerleri Taji kampında kapsamlı bir tatbikat düzenledi.

Son dakika... Irak ordusu terör örgütünün silahlarına el koydu

Irak ordusu 53'üncü taburu Bağdat'ın kuzeyinde yer alan Taji kampında tatbikat düzenledi. Tatbikat terör örgütü IŞİD'e karşı verilen savaşta destek aldığı ABD'nin başını çeken koalisyon güçleriyle birlikte gerçekleşti.

Bağdat'ta bir diğer gelişme daha... Irak ordu yetkilileri IŞİD'in silahlarına el koydu. Irak ordusu Bağdat'ta terör örgütü IŞİD'in elinden aldığı tüm mühimmatları haber ajansları tarafında çekşne karelerle dünyayla paylaştı. Fotoğraflarda çok sayıda kasa halinde otomatik silah ve mermiler olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Irak ordusu terör örgütünün silahlarına el koydu

Büyükelçilikten güvenlik uyarısı

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği Irak'taki Amerikalı yetkililer ve sivillere yönelik kaçırma tehditleri bulunduğunu belirterek çalışanlarını uyardı.

Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hükümet görevlileri ve diğer vatandaşlarımızın kaçırılmasına ilişkin bazı tehditler olduğunun farkındayız. Bu nedenle büyükelçiliğimiz, çalışanlarının Bağdat'taki Yeşil Bölge ve Basra'da konsolosluk dışına çıkmasını geçici olarak kısıtladı" denildi.

Irak'ta çalışan veya bu ülkeye seyahat eden ABD vatandaşlarının da kendi güvenlik durumlarını gözden geçirip gerekli önlemleri almaları istendi