Dünya İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı

İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı

17.11.2023 - 12:38 | Son Güncellenme:

İsrail polisi cuma namazı öncesi gaz bombalı müdahalede bulundu. Müdahale sırasında İsrail güçleri Türk gazetecinin kamerasını da kırdı.

Cuma namazı öncesi Mescid-i Aksa'ya giden Filistinlilere yönelik İsrail güçlerinin engellemelerini ve zor kullanmalarını takip eden Türk basını, İsrail polisinin saldırısına uğradı. Saldırıda TRT Haber ekibinin kamerası İsrail güçleri tarafından kırıldı.

Haberin Devamı

CNN TÜRK muhabiri Serdar Er ve kameraman Yasin Kamaloğlu da bölgede yaşanan son gelişmeleri aktardı; Anlamadığımız bir şekilde, ortada hiçbir şey yok polis ekipleri birden burada arttı ve gaz fişeklerini ateşlediler. Şimdi de geçişiize müsaade edilmiyor. TOMA da geldi.

İlginçtir şöyle bir müdahale oldu; Elde silah, İsrail güvenlik gücü doğrudan kameraya doğru kameraya doğru bir müdahalede bulundu basın mensubu arkadaşlarımıza. Anlamlandıramadık. Geçiş de yok. Buradaki hareketliliğin nedeni İsrail polisi, İsrail güvenlik güçleri. Bakın aşağıda kimse yok. Gaz fişekleri atıldı birden İsrail polisi, burada toplandı ve kendileri aslında anlamlandıramadığımız bir şekilde hareketliliği başlattılar. İnanın hayret ediyorum.

Haberin Devamı

Aşağıya baktığımızda bir geçiş de yok. Girmek isteyen Filistinli de yok. Gaz fişekleri ateşlendi. Şimdi TOMA ile aşağıya inilecek. Ama aşağıda kimse yok. TOMA geçerken o kötü koku burnumuza geliyor.

İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı

İSRAİL POLİSİNİN BASIN MENSUPLARINA AKILALMAZ MÜDAHALESİ

Cadde üstünde sadece İsrail güçlerinin hareketliliği var. İlk defa gördüm öyle müdahale. Silahı doğrudan kameraya doğru vurarak müdahale etti. Ben hayatımda ilk defa böyle bir müdahale şekli görüyorum. Hiçbir uyarı yoktu. Bunu belirtelim.

Sadece bir polis basın mensuplarına odaklanmış durumda. Sadece bize doğru odaklanıyor. O noktayı çekim yapmamamız için bir engelleme de var. Aşağı baktığımızda bir gaz fişeği ateşleniyor ki orada kimse yok.

TÜRK BASININA SALDIRI, İSRAİL GÜÇLERİ KAMERAYI KIRDI

Silahla doğrudan müdahale edildi. TRT, devlet televizyonumuz, Ahmet Bağış yıllardır görev yapan ama zannediyorum ki kendisi de böyle bir müdahaleyle karşılaşmamıştır bu zamana kadar. İşte TRT'ye yapılan bu şekilde. Doğrudan silahı kameraya vurdu. Ben böyle bir müdahale görmedim.

AK PARTİ'DEN TÜRK BASININA SALDIRIYA TEPKİ: ŞİDDETLE LANETLİYORUZ

Türk basınına saldırının ardından AK Parti Sözcüsü'nden İsrail polisine sert bir tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik şunları söyledi;

İsrail polisinin, Filistin’deki gelişmeleri dünyaya aktaran TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Filistin’de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna iletebilmek ve kirli dezenformasyonları bertaraf etmek üzere mücadele veren TRT ekibini ve tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyoruz.

Haberin Devamı

İsrail makamlarının basına yönelik öfkesi, kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıtmaktadır. İsrail’in insanlık suçlarını belgelendirmeye ve uluslararası platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

İsrail polisi Türk gazetecinin kamerasını kırdı

* CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan da, İsrail güçlerinin müdahalesinde TRT Haber'in kamerasının kırıldığını belirterek Türk medya mensuplarının verdikleri haberlerin önemine dikkat çekti.

CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'e konuşan Arıkan sözlerine şöyle devam etti; Bu saldırılar hep oluyordu. Geçmişte de oluyordu. Fakat son 6 haftadır biz bunları canlı veriyoruz ve İsrail medyasının, polisinin belli ki dikkatini çekmiş. Türk medyasına yönelik bir resmen net bir saldırı oldu. Bilinçli mi bilinçsiz mi tartışılır ama TRT, Türk Devlet Televizyonu'nun kameramanına yönelik bir saldırı olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

Bu seçilerek yapılmış bir saldırı olabilir. Bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünüyorum. 

RTÜK BAŞKANI: BASIN CAMİAMIZA GEÇMİŞ OLSUN

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin de Kudüs’te yayın esnasında İsrail askerleri tarafından TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı kınadı. Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İsrail zulmünü tüm gerçekliğiyle dünyaya gösteren kamu yayıncımız TRT ekibine yapılan saldırıyı kınıyorum. Büyük risk altında fedakarca görevlerini yapan Türk basın mensuplarımızın yanındayız. TRT Haber ailesi başta olmak üzere basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biliyoruz ki ne yaparlarsa yapsınlar Filistin'deki basın mensuplarımız hakikati haykırmaya devam edecek. Başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.”