Dünya Son dakika... Kunduz da düştü! Taliban durmuyor

Son dakika... Kunduz da düştü! Taliban durmuyor

08.08.2021 - 10:50 | Son Güncellenme:

Afganistan'da ilerleyen militanlar Tacikistan sınırındaki vilayetin merkezini de ele geçirdi. Böylece 48 saat içinde üçüncü vilayet merkezinde kontrol yitirildi.

Son dakika... Kunduz da düştü Taliban durmuyor

ABD'nin çekilmeye başlamasıyla Afganistan'ı kasıp kavurap Taliban örgütü, bugüne kadarki en önemli adımını bu sabah itibariyle attı.

Haberin Devamı

Taliban militanları, Tacikistan sınırında yer alan Kunduz vilayet merkezini günler süren çatışmalar sonunda ele geçirdi. Yerel medya, şehir merkezinden silah sesleri duyulduğunu bildiriyor.

Haftalar içinde Afganistan'ın yarısında kontrolü sağlayan, Özbekistan ve Tacikistan sınırlarındaki ilçelerin tümünü ele geçiren Taliban örgütü, daha sonra vilayet merkezlerine yöneldi.

Bu hafta önce İran sınırındaki Nimruz vilayet merkezi Zaranc, ardından Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan Taliban kontrolüne geçti. Kunduz'la birlikte militanlar 48 saat içinde üçüncü vilayet merkezini ele geçirmiş oldu.

ABD B-52'LERLE BOMBALADI

Günler içinde Afganistan'dan tamamen çekilecek ABD, Taliban'ı durdurmak için hava saldırıları düzenliyor. Cüzcan vilayetinde ilerleyen Taliban militanları, ABD'nin B-52 bombardıman uçakları tarafından hedef alındı.

Haberin Devamı

Afganistan Savunma Bakanlığı, Şibirgan şehrindeki saldırıda 200'den fazla militanın öldüğünü bildiriyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Taliban'a karşı B-52 uçaklarının kullanılması talimatını verdiği haberleri, dün yerel medyaya yansımıştı.

Güneyde Helmand, kuzeydoğuda Badahşan, Tahar, kuzeyde Sar-i Pul ve batıda Herat vilayet merkezleri de Taliban’ın şiddetli saldırıları altında.