Dünya Ruslar Polonya'ya saldıracak mı? Putin 2 yıl sonra batı medyasına konuştu: 6 ayda bitecekti

Ruslar Polonya'ya saldıracak mı? Putin 2 yıl sonra batı medyasına konuştu: 6 ayda bitecekti

09.02.2024 - 10:06 | Son Güncellenme:

Rusya lideri Putin 24 Şubat 2022 tarihinden beri ilk kez batı medyasına konuştu. Gazeteci Tucker Carlson ile yaptığı röportajda Putin, Ukrayna savaşının gidişatı hariç 'Rusya Polonya ve Litvanya'ya saldıracak mı?' sorusuna yanıt verdi.

Ruslar Polonyaya saldıracak mı Putin 2 yıl sonra batı medyasına konuştu: 6 ayda bitecekti

ABD'li gazeteci Tucker Carlson 24 Şubat 2022'den beri devam eden Rus işgalini, Moskova'nın gözünden dünyaya duyurmak için Vladimir Putin ile bir röportaj yaptı. Burada savaşın gidişatına dair konuşan Vladimir Putin, bir süredir konuşulan 'Polonya'yı işgal edecekler' iddialarına yanıt verdi. Putin ayrıca yaklaşık 30 dakika boyunca 9. yüzyılda Rus devletinin kuruluşundan başlayarak Doğu Avrupa'nın tarihi hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

"HER ŞEY İSTANBUL'DA SON BULDU"

24. ayına girmesine günler kala savaşın 2022 yılının Temmuz ayında biteceğini belirten ancak İngilizlerin buna yanaşmadığını aktaran Putin, kendilerinin 18. ayda savaşı tamamen bitirecek bir anlaşma hazırladıklarını da sözlerine ekledi. Ukrayna'nın da bu belgeyi imzalamaya yanaştığını ancak dönemin İngiliz Başbakanı Boris Johnson'un Kiev'e baskı yaparak savaşı uzattığını ifade etti. Putin bu görüşmelerin ise İstanbul'da yapıldığını kaydetti. Putin ayrıca Ukrayna kanadına Türkiye'de kaybettikleri her şeyi telafi etme sözü verdiklerini de öne sürdü ve Zelenskiy'i bu konuda suçladı.

Ruslar Polonyaya saldıracak mı Putin 2 yıl sonra batı medyasına konuştu: 6 ayda bitecekti

SAVAŞ GENİŞLEYECEK Mİ?

Geçtiğimiz yaz aylarından beri Rusya'nın Polonya ile Belarus arasında "Suvalke Koridoru" adı verilen bir operasyona kalkışacağı ve NATO ile doğrudan çatışma yaşayacağı yazılıyor. Polonya ve Litvanya bu bağlamda sınırdaki birliklerin sayısını artırdı. Dahası geçen hafta Almanya Savunma Bakanlığı'ndan sızan belgede bu durum doğrulandı.

Haberin Devamı

Berlin'in kıyamet senaryosunda dahi bu kritik konum ele alındı. Röportajın devamında savaşın genişleyip genişlemeyeceğine de değinen Rus lider Putin, Kremlin'in herhangi bir savaş çıkarma niyetinin olmadığını duyurarak böyle bir savaşın küresel çapta bir savaşa yol açacağını ve tüm insanlık için yıkım getireceğini belirtti.

Ruslar Polonyaya saldıracak mı Putin 2 yıl sonra batı medyasına konuştu: 6 ayda bitecekti

TEK BİR ŞART SUNDU

Putin böyle bir durumun sadece tek bir ihtimalde olacağına vurgu yaparak "Ancak onlar bize saldırırsa biz de harekete geçeriz" ifadesini kullandı.