Dünya Son dakika... Rusya'da dehşet! 71 kişilik yolcu uçağı Moskova'da düştü!

Son dakika... Rusya'da dehşet! 71 kişilik yolcu uçağı Moskova'da düştü!

11.02.2018 - 15:22 | Son Güncellenme:

71 kişiyi taşıyan Rus yolcu uçağı Moskova'da düştü. Kimsenin kurtulamadığı kazanın ardından uçağın enkazının ilk görüntüleri yayımlandı.

Son dakika... Rusyada dehşet 71 kişilik yolcu uçağı Moskovada düştü

Rusya’nın Saratov Havayolları şirketine ait AN-148 tipi bir yolcu uçağı, Orsk kentine gitmek için Moskova’daki Domodedovo Havalimanı’ndan havalandıktan kısa süre sonra radarlardan kayboldu.

Haberin Devamı

Rus basını, 65'i yolcu, 6'sı mürettebat 71 kişiyi taşıyan uçağın düştüğünü duyurdu.

TASS haber ajansı, kazadan hiç kimsenin sağ kurtulmadığını bildirdi.

Yetkililer, kazanın sebebi hakkında bir şey söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti.

İŞTE DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER

Putin'den uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 71 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Antonov 148 tipi yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, "Cumhurbaşkanı, hükümete Moskova bölgesindeki uçak kazasıyla bağlantılı olarak özel bir komisyon kurma talimatı verdi. Cumhurbaşkanı ayrıca, bu felakette yakınlarını ve dostlarını kaybeden herkese derin bir başsağlığı diledi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika... Rusyada dehşet 71 kişilik yolcu uçağı Moskovada düştü

2 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Rusya Ulaştırma Bakanı, Moskova'daki uçak kazasında 2 kişinin cesedine ulaşıldığını, 71 kişinin bulunduğu uçakta hayatta kalan kimsenin olmadığını bildirdi.

Rusya'da An-148 uçağının düşmesi sonrası arama kurtarma ekipleri kurtarma çalışmalarını başladı. Uçağın düştüğü alan yakın yerde iki kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Tahliye amacıyla bir hava köprüsü kuruldu.

Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, An-148 uçağından kurtulan olmadığını bildirdi. Bakan Sokolov, "Uçak kazasından hayatta kalan yok. Bulunan cesetler, DNA testi yapılabilecek durumda. Bu durumda DNA testi yapılmak zorunda kalınabilir" dedi.
Öte yandan, kazada hayatını kaybeden yolcu ve kabin ekibinin yakınları ise Moskova ve Orsk şehir havalimanında yakınlarının cenazelerini bekliyor.