Dünya Savaşın ortasında belirdi! Drone, 'UFO'yu kaydetti

Savaşın ortasında belirdi! Drone, 'UFO'yu kaydetti

28.02.2024 - 13:07 | Son Güncellenme:

İki yılı geride bırakan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde, Kiev kanadının keşif drone kamerasına bir UFO takıldı. Söz konusu görüntüler dünya medyasında ses getirdi.

Rusya’nın işgaliyle başlayan Ukrayna’daki savaşın üzerinden iki yıl geçti. 24 Şubat 2022'de başlayan savaşın yakın zamanda biteceğini söylemek bir hayli güç. Ne Ukrayna ne Rusya, ne de her iki tarafın da önemli müttefikleri için barış anlaşması zemini oluşmuş görünmüyor. Kiev yönetimi, uluslararası alanda tanınan sınırlarının yeniden tesis edilmesi ve Rus birliklerinin ülkeden çıkarılması konusunda kararlı bir tutum sergiliyor. Moskova yönetimi ise Ukrayna'nın gerçek bir ülke olmadığını ve Rus güçlerinin amaçlarına ulaşana kadar savaşa devam edeceğini savunuyor. Şu ana kadar neler olduğuna, çatışmaların gelecekte nereye doğru gidebileceğine baktık. Kış boyunca devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle her iki tarafta da çok sayıda can kaybı yaşandı.

Haberin Devamı

SAVAŞ KİLİTLENDİ

Bin kilometre boyunca uzanan cephe hattının şekli 2022 sonbaharından bu yana çok az değişti. İki yıl önceki geniş çaplı işgalden sonraki birkaç ay içinde Ukrayna, Rus güçlerini kuzeyden ve başkent Kiev çevresinden geri püskürttü. Aynı yılın sonlarında doğu ve güneydeki geniş toprak parçalarını da geri aldı. Ancak şimdi Rus güçleri güçlü tahkimatlarla bölgeye yerleşmiş durumda. Ukraynalılar ise cephanelerinin azaldığını söylüyor.

DRONE KAMERASINA 'UFO' TAKILDI

İngiliz medyasında ses getiren bir haberde ise savaş alanındaki UFO dünyaya duyuruldu. Küçük bir keşif İHA'sının kamerasına yansıyan görüntüde devasa büyüklükte silindir bir UFO kameraya yansıdı. Söz konusu görüntüler Ukrayna'nın 406. savaş taburu tarafından kaydedildi. Askerler DailyMail'e verdiği demeçte "Büyük bir saçmalık, hareket etmiyor, sabit bir şekilde duruyordu" dedi. Taburda görev alan bir başka asker ise cismin yerden 150 metre yukarıda uçtuğunu aktardı.

Haberin Devamı

Savaşın ortasında belirdi Drone, UFOyu kaydetti

FATA MORGANA ETKİSİ

Bazı iddialara göre ise İHA'nın aşırı ısıya maruz kaldığı için kamerasında böyle bir görüntü verdiği belirtiliyor bu duruma Fata Morgana etkisi deniliyor. Adını Kral Arthur efsanesindeki bir büyücüden alan serap, daha yüksek rakımdaki sıcak hava katmanı ve daha alçaktaki soğuk hava katmanının, havadaki yansımalarını yaratacak şekilde ışığı kıran veya büken bir 'atmosferik kanal' oluşturmasıyla meydana gelir. Öte yandan Drone üreticisi DJI'den bir sözcü ilginç görüntüyle ilgili yaptığı açıklamada ekipman hatasından böyle bir görüntünün meydana geldiğini bildirdi.