Dünya Sperm ve yumurta tamamen değişecek! Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler

Sperm ve yumurta tamamen değişecek! Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler

19.03.2024 - 10:23 | Son Güncellenme:

İngiliz basını milyarder Rus iş insanının Mars planını açıkladı. İnsan spermi ve yumurtasının tamamen değiştirilmesiyle elde edilecek mutant insanlar hakkındaki detaylar dünyada ses getirdi.

Sperm ve yumurta tamamen değişecek Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler

Mars'a yerleşmenin hayalini kuran SpaceX CEO'su Elon Musk, Kızıl gezegene gidiş biletinin birkaç yıl önce 500 bin doların altında olabileceğini açıkladı, gezegenden dönüş bileti ise ücretsiz. Ünlü iş adamı ayrıca, zamanla bu ücretin 100 bin doların da altına düşeceğini ve insanların evlerini satıp Mars'a taşınabileceklerini de belirtiyor. Beş gün önce Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, Starship roketini fırlattı. Bu roket ile Musk Mars gezegenine ilk insanlı gidişi planlıyor. Space X, Starship'in test uçuşunda öngörülen güzergahı neredeyse tamamlamayı başardığını duyurdu.

Haberin Devamı

Ancak şirket daha sonra Starship ile bağlantının, atmosfere giriş sırasında kesildiğini doğruladı. Buna karşın Starship, bu kez uzaydaki yörüngesinden yüksek çözünürlüklü görüntüler yolladı. Özgürlük Heykeli'nden daha uzun Starship ise Space X'in Texsas Boca Chica'daki merkezinden fırlatıldı. Starship'in kalkıştan sonra 15 dakika uzayda dolaşması, 50 dakika içinde atmosfere geri dönmesi ve Hint Okyanusu'nda iniş yapması planlanıyordu. Space X'in denemeyi aktardığı canlı yayınında, "Bu kez roketin ne kadar öteye girdiğini görmek harikaydı" denildi.

Sperm ve yumurta tamamen değişecek Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler

DÜNYA ŞAŞKIN MUTANT İNSAN PLANI

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra Rus girişimci milyarder Volodymyr Usov 2050 yılında Mars'a koloni kurmak için çalışmalara başladığını belirtti ve bu süreçte genetiği değiştirilmiş insanları kullanmak istediğini vurguladı. Kendi mantığının Elon Musk'dan farklı olduğunu belirten Usov, "Biz birkaç hafta hayatta kalmak değil, uzayda gelişmek istiyoruz" deyip ekledi:

Haberin Devamı

"Uzayda küçük bir grupla başlayıp sayımızı artırarak yeni bir toplum inşa edeceğiz. Çevreye uyum sağlamak için astronotların genetiğini değiştirip onları mutant haline getireceğiz. Yeni gezegendeki evrim süreceğini hızlandıracağız"

Açıklamalarının devamında Usov, Mars'daki şartların dünya ile alakasız olduğunu hatırlatarak "Hızlı bir adaptasyon sürecine ihtiyacımız var. Bunu teknoloji ile gerçekleştirip biyolojik olarak gezegene uyum sağlayacağız" dedi.

MARS'IN NORMAL İNSANLARA ETKİSİ

Atmosferi, Dünya'ya göre çok ince olan Mars güneşten gelen radyasyona açık olarak maruz kalıyor. Bu durum olası bir insanlı yolculukta akciğer yırtılması, şişmiş cilt ve erken ölüme neden olabilir.

Sperm ve yumurta tamamen değişecek Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler

İnsanlar radyasyon nedeniyle çok daha yüksek kanser riskleriyle karşı karşıya kalacak, ayrıca yırtılmış akciğerler ve Mars'taki düşük hava basıncından dolayı tehlikeli derecede şişmiş ciltle karşı karşıya kalacaklar. Bu bağlamda Usov, sperm ve yumurtaların dahi genetiğiyle oynayıp etik kuralları geride bırakarak Mars'daki yaşamın başlatılmasını savunuyor ve şöyle diyor:

"Genomlarımız her gün mutasyona uğruyor, bu yeni bir şey değil. Bunu sadece hızlandıracağız ve sperm ve yumurtalara müdahale ederek yapacağız. Onları Mars şartlarına uyumlu hale getireceğiz"