Dünya Son dakika... Sri Lanka polisi baskın yaptı, el bombası ve silahlar bulundu!

Son dakika... Sri Lanka polisi baskın yaptı, el bombası ve silahlar bulundu!

25.04.2019 - 13:05 | Son Güncellenme:

Kilise ve lüks otellere düzenlenen intihar saldırılarında 359 insanın hayatını kaybettiği ülkede, bugün üç kişi gözaltına alındı.

Son dakika... Sri Lanka polisi baskın yaptı, el bombası ve silahlar bulundu

Sri Lanka'daki terör saldırılarının ardından ortaya çıkan istihbarat zaafiyeti ülkeyi sarsarken, polis de operasyonlarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı, polisin Colombo kentinde yaptığı baskında el bombaları ve birçok silah ele geçirdiğini bildiriyor. Baskın yapılan yerde üç kişi gözaltına alındı.

İntihar saldırganlarından Imsath Ahmed Ibrahim ve Ilham Ahmed Ibrahim'in babası Muhammed Yusuf İbrahim de gözaltına alınanlar arasında. Baba, oğullarına yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Güney Asya ülkesinde polis şimdiye kadar 70'den fazla şüpheliyi gözaltına aldı. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri de soruşturmaya yardım için Sri Lanka'da bulunuyor.

Yetkililer, insansız hava araçları ve drone uçuşlarını tüm ülkede yasakladı.

Sri Lanka'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Colombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından başkent Colombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Haberin Devamı

Saldırılarda 359 kişi hayatını kaybetti, 500'den fazla kişi yaralandı. Saldırılarla bağlantılı gözaltındaki şüpheli sayısının 58'e yükseldiği açıklandı. Bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Yazarlar