Dünya Son dakika... "Sri Lanka saldırganları yeni plan yaptı!"

Son dakika... "Sri Lanka saldırganları yeni plan yaptı!"

30.04.2019 - 10:21 | Son Güncellenme:

21 Nisan'daki terör saldırılarıyla sarsılan Sri Lanka'daki ABD diplomatik temsilcisi, saldırganların bir kısmının hâlâ yakalanamadığına ve yeni saldırı planları olduğuna inandıklarını söyledi.

Son dakika... Sri Lanka saldırganları yeni plan yaptı

ABD'nin Kolombo Büyükelçisi Alaina Teplitz, Sri Lanka'da 21 Nisan'da başlayan kabusun henüz bitmediğini dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

Washington'un Sri Lanka'daki diplomatik temsilcisi Reuters'a verdiği röportajda "Terör tehdidinin sürdüğüne ve aktif olarak planlar yapıldığına inanıyoruz. Paskalya'daki terör saldırılarını gerçekleştiren saldırganların bazıları, hâlâ yakalanamamış olabilir. Saldıran örgütün tamamen etkisiz hâle geldiğine inanmamak için gerekçelerimiz var. Terör planlarının aktif olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sri Lanka'da 21 Nisan Pazar günü, Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Haberin Devamı

Sri Lanka makamları, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Hükümet, Paskalya gününde yaşanan saldırılardan Ulusal Tevhid Cemaati adlı yerel terör örgütünü sorumlu tutmuştu. Sağlık Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratne, örgütün saldırıları uluslararası bir terör şebekesinin desteğiyle gerçekleştirdiğinden şüphelenildiğini ifade etmişti.

Bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.