Dünya Türk düşmanı Menendez 'Casus' çıktı! ABD basını rezaleti yazdı

Türk düşmanı Menendez 'Casus' çıktı! ABD basını rezaleti yazdı

24.09.2023 - 13:07 | Son Güncellenme:

Önerdiği Türkiye karşıtı tasarılarla bilinen ABD'li senatör Bob Menendez, hakkında rüşvet suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianamenin detaylarını ise ABD basını halkla paylaştı. Washington Post gazetesinde yer alan haberde Menendez hakkındaki davanın sadece altınlarla ilgili olmadığı görüldü ve eşinin gizli konuşmaları ortaya döküldü.

Türk düşmanı Menendez Casus çıktı ABD basını rezaleti yazdı

Türkiye'nin uluslararası arenada neredeyse her konuda karşısına çıkan ABD'li eski Senatör Bob Menendez, Eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. Hazırlanan iddianamede Menendez ve eşinin 'yüz binlerce dolar' rüşvet aldıkları ve senatörün nüfuzunu 'New Jersey'den birkaç işadamı ile Mısır hükümetini zenginleştirmek için' kullandıkları öne sürüldü.

Haberin Devamı

69 yaşındaki siyasetçi 2015 yılında ise bir göz doktorunun hediye tatilini kabul ettiği için yine rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı ancak bu dava, jürinin oybirliğiyle karara varamaması nedeniyle hatalı yargılamayla sonuçlandı. Olayın ortaya çıkması sonrası görevinden istifa eden Menendez 'Beni susturmaya çalışıyorlar' değerlendirmesinde bulundu.

EŞİ NADİNE KİM?

Menendez, 2005 yılında ilk eşi Jane'den boşandı ve 2020 yılında Nadine Arslanian ile evlendi. Çiftin beraberliği ise 2018 yılında başladı. İddinameye göre Nadine de sanıklardan rüşvet aldı.

Menendez ve eşinin iddianamede adı geçen diğer sanıklar Wael Hana, Jose Uribe ve Fred Daibes'in çıkarlarının korunması karşılığında ipotek ödemeleri, yatar koltuk, egzersiz makineleri gibi çok sayıda eşya ve mobilyayı da rüşvet olarak kabul ettiği iddia edildi. Savcılar, Menendez'in New Jersey'deki evi, üstü açık 2019 Mercedes-Benz aracı, yaklaşık 566 bin dolar nakit, altın külçeleri ve banka hesabındaki fonlar da dahil olmak üzere varlıklarına el koymasını talep etti. Yetkililer, Menendez'in bilgisayarında "altın kilosu başına fiyat" diye bir Google araması buldu. Ayrıca bir nakit zarfın üzerinde sanıklardan birinin parmak izlerini ve DNA'sı da tespit edildi.

Haberin Devamı

İddianamede, çiftin arabayı teslim almasının ardından Nadine Menendez'in kocasına mesaj atarak şunları söylediği belirtiliyor: 'Tebrikler hayatımın aşkı, biz artık 2019 model bir Mercedes'in gururlu sahipleriyiz'

Türk düşmanı Menendez Casus çıktı ABD basını rezaleti yazdı

CASUSLUK İDDİASI GÜNDEMDE

Savcılar, Nadine Menendez'in aslen Mısırlı olan Wael Hanna ile kocasını Mısırlı istihbarat ve askeri yetkililerle tanıştırmak için çalıştığını iddia ediyor. Yetkililer Menendez ve Mısırlı bir yetkili arasında askeri finansmanın nasıl kolaylaştırılabileceğini tartışmak üzere bir dizi gizli toplantı ve akşam yemeği ayarlandığını ve söz konusu gecede 'Yozlaşmış bir anlaşma' sağlandığını ifade ediyor.

Yanı sıra Savcılar, Menendez'in Mısır hükümeti adına yine gizlice bir mektup yazdığını ve diğer ABD senatörlerini 300 milyon dolarlık yardımı serbest bırakmaya ikna ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Türk düşmanı Menendez Casus çıktı ABD basını rezaleti yazdı

'ANLAŞMANIN ORTASINDAKİ KİŞİ'

Dava dosyalarından birine göre Menendez'in eşi, Haziran 2019'da Strategic International Business Consultants isminde bir şirket kurdu. Savcılar, Arslanian'ın bir akrabasına dair kısa mesajına ulaştı. Söz konusu mesajda Nadine'nin 'Rüşvet almaya alışkın' biri olduğunu belirledi. Ayrıca söz konusu mesajlarda Nadine bir akrabasına 'Ne zaman bir ödeme olacak olsa tam ortasında oluyorum ve buna alışığım' mesajı attığını belirledi.

Türk düşmanı Menendez Casus çıktı ABD basını rezaleti yazdı

'BİZİM ADAMIMIZ'

İddianamede ortaya çıkan ayrı detaylarda ise Nadine Menendez ile Hana'nın sık sık mesajlaşmaya devam ettiği belirtildi. Öyle ki Bob Menendez eşine 'Mail ve mesaj atmamalısın' uyarısında bulunmasına rağmen Mısırlı yetkililer Bob Menendez'den 'Bizim adamımız' diye bahsetti.

Türk düşmanı Menendez Casus çıktı ABD basını rezaleti yazdı

ZARFTAKİ NAKİT PARA

2020 yılında yaptıkları evliliğin pandemi dönemine gelmesiyle Menendez çifti, nakit ihtiyacı yaşadı. Çiftin yardımına ise yine Mısırlı şirketin yetkililerinden Hana yetişti. İddianamede yer alan fotoğraflarda Menendez ve eşinin adının bulunduğu birçok çek ve senet kayıtlara geçti. Bu kayıtlara göre Menendez'in eşi 2022 yılının Mart ayında 250 bin dolarlık bir altına sahipti. Ayrıca Hana tarafından satın alınan ve her biri benzersiz bir seri numarasına sahip olan 22 ons altın külçesinden sadece ikisi, geçen yıl çiftin evinde yapılan mahkeme izniyle yapılan arama sırasında bulundu.