Dünya Son dakika... Twitter iki saat devre dışı kaldı

Son dakika... Twitter iki saat devre dışı kaldı

01.03.2023 - 13:36 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı Twitter'a cep telefonu uygulamaları ve bilgisayarlardan ulaşamadı. Türkiye saatiyle 13.17'de başlayan sorun, yaklaşık iki saat sonra giderilebildi.

Son dakika... Twitter iki saat devre dışı kaldı

Sosyal medya uygulaması Twitter, dünya genelinde iki saat kullanılamadı. Milyonlarca kullanıcı, öğle saatlerinden itibaren Twitter'a erişim sorunu yaşamaya başladı. Cep telefonu uygulamaları ve bilgisayarlarda görülen sorunun Türkiye saati ile 13.17'de başladığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Türkiye'de kullanıcıları 'Twitter'a hoş geldin' mesajı karşıladı ve akışlar yenilenmedi.

Birleşik Krallık'ta Londra, Blefast ve Cardiff gibi büyük şehirlerde yaşayan Twitter kullanıcılarının sorun yaşadığı bildirildi.

New York, Washington ve Boston gibi şehirlerdeki Amerikalı kullanıcılar da benzer problemlerden şikayet etti.

Yaklaşık bir saat sonra bazı kullanıcılar ana sayfalarında yeni akış gördü ancak tüm kullanıcılarda sorunun giderilmesi iki saati buldu. Twitter'a neden erişilemediğine dair bir açıklama yapılmış değil. 

Twitter'ın en çok kullanıldığı ülke, açık ara ABD. 75 milyonu aşkın ABD'liyi Japonlar izliyor. Japonya'daki kullanıcı sayısı yaklaşık 60 milyon. Türkiye, Hindistan, Brezilya, Endonezya ve İngiltere'nin ardından yedinci sırada.

Haberin Devamı

ÇALIŞAN SAYISI 7 BİN 500'DEN 2 BİNE DÜŞTÜ

Sarsıntılı bir yıl geçiren sosyal medya devi Twitter, Elon Musk'ın yönetimi devralmasıyla dünya gündeminden düşmedi. Twitter binasına elinde lavaboyla giren Musk bir dizi radikal değişiklik ve skandala imza attı, eriyen serveti rekor kırdı. Elon Musk, henüz ilk hafta sonunda 7500 Twitter çalışanının yarısını kovdu.

Geçtiğimiz sonbahardan bu yana sekizinci kez işten çıkarma operasyonuna imza atan Musk, çalışan sayısın halihazırda yaklaşık 2 bine düşürdü. Bu, çalışanların yüzde 73'ünün kovulduğu anlamına geliyor. Sosyal medya devi, geçen hafta da aralarında üst düzey yöneticilerin bulunduğu 200 kişinin şirketle ilişkisini koparmıştı.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan 51 yaşındaki Musk, Mayıs ayında anlaşmayı askıya aldığını duyurdu. Birçok krizin yaşandığı satın alma süreci tamamlandığında, takvimler Ekim 2022'yi gösteriyordu.

Şirketi resmen aldığı gün ilk attığı tweet 'Kuş artık özgür' olan Musk'ın Twitter'daki ilk günleri tam bir kaostu. Hesap askıya alma gibi kararları bir konseyin vereceğini söyleyen milyarder iş insanı Elon Musk, karlılık oranını artırmak için aylık sekiz dolar ödeyen herkese mavi tık vereceğini ilan etti.

SERVETİ ERİDİ, ZİRVEYİ KAPTIRDI

Donald Trump ve Kanye West gibi tartışmalı isimlerin Twitter'a dönüşüne izin veren, kararsız seçmene Cumhuriyetçi Parti'yi destekleme çağrısı yapan milyarder iş insanı, kendisiyle ilgili haberler yapan gazetecilerin hesaplarını askıya aldırdı.

Haberin Devamı

2022 sona ererken Elon Musk Twitter'da eşi benzeri görülmemiş bir anket düzenledi. O dönem sayısı 122 milyon olan takipçilerine "Twitter yöneticiliğini bırakayım mı?" diye soran Elon Musk’un anketine, 17 milyonu aşkın oy verildi. Yüzde 57,5'i 'Evet' tercihinde bulunmasından iki gün sonra Musk sosyal medya devinin CEO'luğunu bıraktı.

Yanı sıra Twitter'da paylaşımların görüntülenme sayılarını herkese açık hale getiren Musk'ın serveti ise tüm bunlar yaşanırken eriyordu. Milyarder ismin servetinde önemli bir paya sahip olan Tesla hisseleri, Twitter'ın satın alımı sonrası düşüş yaşadı.

Elon Musk, geçtiğimiz yıl yaşadığı büyük kayıplarla tarihteki en büyük kişisel servet kaybı rekoruna ismini yazdırdı. Guinness Dünya Rekorları web sitesi, Musk’ın servetinin Kasım 2021 ile Aralık 2022 arasında yaklaşık 165 milyar dolar eridiğini duyurdu.

Tesla'nın patronu, dünyanın en zengin insanı konumunu, Aralık ayında, Louis Vuitton ve Dior’un sahibi olan Fransız lüks tüketim markası LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault'a kaptırdı. Tesla hisselerinin değeri, 2022'de yaklaşık yüzde 65 azaldı.