Dünya Son onayı Türkiye verdi

Son onayı Türkiye verdi

05.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü.

Son onayı Türkiye verdi

Çavuşoğlu, Finlandiya’nın NATO’ya katılım onay belgesini NATO Kurucu Antlaşması uyarınca üyelik belgelerini saklayan ABD’nin Dışişleri Bakanı Blinken’e teslim etti. Çavuşoğlu, Brüksel’de Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile de bir araya gelerek tebrik etti. Çavuşoğlu ayrıca, henüz NATO’ya katılımı konusunda Türkiye’den vize alamayan İsveç’in Dışişleri Bakanı Tobias Billström’le de görüştü. Dışişleri Bakanı, Twitter’dan “İsveçli mevkidaşım Billström’e, NATO’ya katılımları için atmaları gereken adımları hatırlattık. Terörle mücadelede sonuç odaklı iş birliği şart” paylaşımını yaptı.

Haberin Devamı

Biden: Gurur duyuyorum

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya’nın NATO üyesi olmasının ardından, “Finlandiya’yı NATO’nun 31. müttefiki olarak karşılamaktan gurur duyuyorum” açıklamasını yaptı. Biden, Türkiye ve Macaristan’a İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin protokolü onaylama çağrısında bulundu.