Dünya Teslimat tamam!

Teslimat tamam!

29.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna’ya gönderilmesi uzun süredir beklenen Alman yapımı Leopard tankları sonunda bu ülkeye gönderildi.

Teslimat tamam

Almanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 18 adet Leopard 2 ana muharebe tankının, mühimmat ve yedek parça paketlerinin Ukrayna’ya ulaştığı duyuruldu. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius tank teslimatına ilişkin, “Leopard 2 A6 muharebe tanklarının cephede çok önemli bir fark oluşturacağına eminim. İsveç ve Portekiz ile birlikte bir muharebe grubuna yetecek kadar tank sağlama sözü verdik. Almanya bu sözünü tutmak için başlangıçta vaat ettiğinden 4 tane daha fazla tank tedarik etti” ifadelerini kullandı. Berlin yönetimi, Ukrayna’ya daha önce 14 adet Leopard 2 tankı göndereceğini duyurmuştu. Leopard 2’ler NATO ülkeleri tarafından üretilen en iyi tanklardan biri kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Tankla tur attı

Öte yandan İngiltere tarafından gönderilen Challenger 2 tankları da teslim alındı. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İngiliz yapımı ilk Challenger 2 ana muharebe tanklarını teslim aldıklarını duyurdu. Challenger 2 tipi muharebe tankında sürüş testi de yapan Reznikov, “İlk Ukraynalı Challenger 2 ile bir tur atmak bir zevkti. İngiltere tarafından tedarik edilen bu tanklar yakın zamanda ülkemize geldi” ifadelerini kullandı. Tankların yakında savaşta görev alacağını aktaran Reznikov, İngiliz mevkidaşı Ben Wallace, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İngiltere halkına teşekkür etti. İngiltere Savunma Bakanlığı, Challenger 2 tanklarının kullanımına yönelik Ukraynalı personele verilen eğitimin tamamlandığı, Ukraynalıların ülkelerine döndüğünü duyurmuştu. Dolayısıyla tankların yakın zamanda sahada olması bekleniyor. İngiltere tank göndermeyi kabul eden ilk ülke olurken Almanya uzun süre çekimser kaldıktan sonra tank gönderme kararı almıştı.

Haberin Devamı

Hollanda uçak göndermeye açık

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ülkesinin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeye açık olduğunu söyledi. Rotterdam’da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşen Rutte, “Hollanda’da hiçbir şeyi göz ardı etmeden ortaklarımızla yoğun bir şekilde istişare ediyoruz fakat, şu anda savaş uçaklarının kullanımı için pilot yetiştirmemiz ile ilgili herhangi bir karar alınmadı. Burada henüz hiçbir şeye karar verilmedi” dedi. Ukrayna, geçen ay Hollanda’dan F-16 savaş uçakları talebinde bulunmuştu.