Dünya Trump, parti içinde güçleniyor

Trump, parti içinde güçleniyor

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de Cumhuriyetçi Parti içinde eski Başkan Donald Trump’ın azledilmesini savunmasıyla dikkat çeken Kongre üyesi Liz Cheney, Wyoming eyaleti temsilciliği için yapılan ön seçimi kaybetti.

Trump, parti içinde güçleniyor

Wyoming eyaletinde ön seçimi Trump’ın desteklediği Harriet Hageman kazanırken, Trump, bugüne kadar Washington, Michigan ve South Carolina eyaletlerinde kendi desteklediği adayların kazanmasıyla, azlini savunan tüm Cumhuriyetçi adayları elemiş oldu.

Partide Trump karşıtı cephede sadece iki kongre üyesi, 6 Kasım’daki ara seçimlerde aday olarak yerlerini korumayı başardı. Ön seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan Cheney, Trump’ı Beyaz Saray’dan uzak tutabilmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyerek başkanlığı düşündüğünü belirtti ve önümüzdeki aylarda adaylık konusunda karar vereceğini duyurdu. Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in kızı olan 56 yaşındaki Liz Cheney, ABD Kongresi’nde 6 Ocak Baskınında yaşananları soruşturan komisyona gönüllü olarak katılan iki Cumhuriyetçi Parti üyesinden biriydi.