Dünya Trump’tan kabinesine tehdit

Trump’tan kabinesine tehdit

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın kabinesiyle yaşadığı gerilim su yüzüne çıktı. Trump, Adalet Bakanı Jeff Sessions’ı kameralar önünde sert biçimde eleştirirken, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın da durumdan rahatsız olduğu ve istifa edebileceği konuşuluyor.

Trump’tan kabinesine tehdit

Trump, son olarak pazartesi günü yaptığı konuşmada, şakayla karışık “Obamacare” olarak bilinen sağlık yasasının iptal edilmesine yönelik son oylamanın da başarısızlıkla sonuçlanması halinde Sağlık Bakanı Tom Price’ı kovacağını belirtti. Bu sözler ABD basınında büyük yankı uyandırdı. Kabinedeki en önemli isimlerden Tillerson’ın da yönetimdeki birçok diğer isim gibi işini yapma konusunda bağımsızlık kaygısı yaşadığı ifade ediliyor. Reuters’a konuşan bir kaynak, Tillerson’ın bağımsız çalışma hakkı ve Dışişleri Bakanlığı üzerinde tam kontrolü olmamasından yakındığını iddia etti.
Trum, Adalet Bakanı Sessions’a eleştirilerini de sürdürüyor. Başkan’ın Sessions’ı görevden alacağı öne sürülürken, Trump, Twitter’dan Adalet Bakanı’na yüklendi ve Hillary Clinton hakkında yürütülmesini
istediği soruşturma soruşturma konusunda gönülsüz bulduğunu belirtti.