Dünya Trump yine kazandı! Başkan adayı Haley'e büyük şok

Trump yine kazandı! Başkan adayı Haley'e büyük şok

24.01.2024 - 11:11 | Son Güncellenme:

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak Başkanlık Seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti'de başkan adaylığı için ikinci ön seçim New Hampshire'da yapıldı. Eski başkan Donald Trump, Iowa'dan sonra New Hampshire'da da ön seçimi kazandı.

Trump yine kazandı Başkan adayı Haleye büyük şok

İlk sonuçlara göre eyalette Trump oyların yüzde 54,4'ünü alırken, rakibi ABD'nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Nikki Haley'nin oy oranı yüzde 43,6'da kaldı. Haley, New Hampshire'da seçim sonuçlarının netleşmesinin aredından "Bu yarışın bitmesine daha çok var. Ben bir savaşçıyım. Kavgacı bir kişiyim" dedi. Trump ise Haley'nin "kötü bir gece geçirdiğini" ancak "kazanmış gibi bir konşma yaptığını" söyledi. Haley'nin başkan adaylığı yarışını sürdürmesinin umurunda olmadığını belirten Trump, rakibi için, "Bırakın ne yaparsa yapsın" dedi.

Haberin Devamı

HALEY İÇİN ANLAMI NE?

Nikki Haley’in, Donald Trump’ın başkan adaylığına kararlı yürüyüşünü durdurabilmek için en iyi şansı New Hampshire’dı. Haley, tahminlerin aksine Trump’tan büyük bir fark yemese de New Hampshire'da ön seçimi kaybetti. Oysa Haley, seçim kampanyasında bu eyalette on milyonlarca dolar harcamıştı.

Eyalette bağımsız seçmen sayısının ve üniversite mezun oranının çokluğu, ona zafer getirmeye yetmedi. Şubat sonunda, geçmişte valiliğini yaptığı Güney Carolina’da yarışacak olan Haley’e, Trump’ın bu eyaletteki Cumhuriyetçilerle sıkı ilişkisi de iyi haber değil. Anketler Trump’ı orada da önde gösteriyor.

Başlangıçta başarılı gösterilen kampanyasında, evinde bir yenilgiyle havlu atmak Haley için küçük düşürücü olacaktır. Bu gidişatı değiştirmek için ise se önünde bir ay var.