Dünya Trump'ın orman yangını sözleri, Finlandiya'da alay konusu oldu

Trump'ın orman yangını sözleri, Finlandiya'da alay konusu oldu

19.11.2018 - 13:14 | Son Güncellenme:

İskandinav ülkesi sakinlerinin ormanları 'tırmıklayarak' alevleri önlediğini söyleyen ABD lideri ile, sosyal medyada dalga geçildi. Binlerce kişi tarafından paylaşılan bir fotoğrafta Finli bir kadın elektrik süpürgesiyle dökülmüş yaprakları süpürürken 'Finlandiya ormanlarında sıradan bir gün' derken, en popüler mesajlardan biri de 'Amerikayı yeniden harika tırmıkla' oldu.

Trumpın orman yangını sözleri, Finlandiyada alay konusu oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın California'daki felaket bölgesini ziyaretinde sarf ettiği sözler, dünya çapında yankı buldu. Trump'ın Finlilerin ormanları 'tırmıklayarak' yangın çıkmasının önüne geçtiğini söylemesi üzerine, Finlandiyalılar ABD lideri ile sosyal medyada dalga geçti.

Haberin Devamı

Binlerce kişi tarafından paylaşılan bir fotoğrafta Finli bir kadın elektrik süpürgesiyle dökülmüş yaprakları süpürürken 'Finlandiya ormanlarında sıradan bir gün' dedi.

Twitter kullanıcıları Trump'ın başkanlık yarışı sırasında kullandığı slogan 'Amerikayı yeniden harika yap'ı 'Amerikayı yeniden harika tırmıkla' şeklinde değiştirerek paylaşımlarda bulundu.

Trump yaptığı açıklamada "Finlandiya Başkanıyla birlikteydim. Bana çok farklı yöntemleri olduğunu, bir orman milleti olduklarını, ormanları tırmıklamakla, temizlemekle çok vakit harcadıklarını söyledi. Ve onların bu konuda hiçbir problemi yok" şeklinde konuşmuştu.

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinisto ise Ilta-Sanomat gazetesine yaptığı açıklamada Trump'a 'tırmıklamakla ilgili' herhangi bir şey söylemediğini aktardı.

Haberin Devamı

Bazı paylaşımlarda da Finlandiya lideri Niinisto'nun eline tırmık yerleştirilmiş fotoğraflar yer aldı. Bir kullanıcı paylaşımında 'Başkan Niinisto'nun Trump'a orman yangınlarından kaçınmanın temel kurallarını anlattığı o an' dedi.

California'nın kuzey ve güneyini küle çeviren dev orman yangını, geride yüzlerce kayıp ve 77 can kaybı bıraktı. California eyaletinin en ölümcül orman yangınında halen kayıplar aranıyor.