Dünya Türkiye-Çin ilişkileri masaya yatırıldı

Türkiye-Çin ilişkileri masaya yatırıldı

26.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen, ‘Bugünün Türkiyesi’ panellerinin Çin ayağında, ‘Türkiye ve Çin: Uzun Vadede İş birliği İçin Beklentiler’ paneli Pekin’de düzenlendi.

Türkiye-Çin ilişkileri masaya yatırıldı

Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Enstitüleri (CICIR) iş birliğiyle organize edilen panele, CICIR’dan Prof. Liao Baycı ve Doç. Dr. Li Yan’an ile Piri Reis Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Dr. Altay Atlı katıldı.

Haberin Devamı

‘Önem veriyoruz’

“Türk Dış Politikasının Öncelikleri: Otonom Bir Yaklaşımın Doğuşu” başlıklı bir konuşma yapan Doç. Dr. Yalçın, “Çin, tabii ki Türkiye’nin iş birliği yapma arayışında olduğu en önemli muhtemel partnerlerden biri. Ancak buradaki sorun bizim birbirimizi tanımıyor olmamız” dedi. Yalçın, Çin-Türkiye ilişkilerinin, iki tarafın eliyle doğrudan geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Yazgan ise, Türkiye’nin coğrafi konumu özelliğiyle Çinli yatırımcılar için önemli avantaja sahip olduğunu söyledi. Doç. Li Yan’an da Çin’in Türkiye’ye büyük önem atfettiğini, Kuşak Yol projesi çerçevesinde Türkiye’nin iş birliğinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Fecir Alptekin’in yer aldığı panele akademisyenler ve düşünce kuruluşları temsilcileri de katıldı.