Dünya Twitter’a yeni CEO

Twitter’a yeni CEO

13.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Twitter üst yöneticisi (CEO) Elon Musk, şirketin yeni CEO’sunun Linda Yaccarino olduğunu açıkladı.

Twitter’a yeni CEO

Twitter'ı geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara satın alan Elon Musk o günden beri sık sık sosyal medya platformuna yaptıkları ile gündemde. Satın alımdan ilk gün sonra büyük bir lavaboyla ofise  gelen Musk, birçok çalışanı işten çıkardı ve yüklü bir tazminat ödedi.

Haberin Devamı

TWITTER'I SATABİLİRİM

Nisan ayında verdiği ve dünyada ses getiren röportajda ise Musk Twitter'ı satabileceğini söyledi.  Twitter’ı satın alma kararını savunan Musk, son ayların “oldukça stresli” olduğunu kabul etti ancak şirkette işlerin fena gitmediğini söyledi ve "doğru bir alıcı" bulunursa sosyal medya devini satabileceğini de açıkladı.

Yine Nisan ayında Musk,  popüler sosyal medya sitesinin logosunu Dodgecoin logosu ile değiştirdi. Musk'ın bu hamlesi sonrası söz konusu kripto para birimi yüzde 30'dan fazla değer kazandı.

YENİ CEO: LİNDA YACCARİNO

Son olarak yaşanan gelişmede ise Elon Musk, şirketin yeni CEO’sunun Linda Yaccarino olduğunu açıkladı. Kendisi ürün tasarımı ve yeni teknolojiye odaklanırken Yaccarino’nun da iş operasyonlarını yürüteceğini belirten Musk, “Bu platformu her şey uygulaması olan ‘X’e dönüştürmek için Linda ile çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Musk, geçen yıl şirketin yöneticiliğini üstlenecek kadar “aptal” birini bulur bulmaz CEO’luk görevinden istifa edeceğini söylemişti. Yaccarino, ABD’de medya ve reklamcılık stratejileri konusunda önde gelen uzmanlar arasında yer alıyor.