Dünya Üçüzler farklı yıllarda doğdu

Üçüzler farklı yıllarda doğdu

06.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüp bebek yöntemine başvuran annenin üçüzleri ikişer yıl arayla doğdu. Bunun nedeni, annenin ilk hamileliğinden kalan aynı gruptan embriyoların dondurulup, iki yıl arayla kullanılması...

Üçüzler farklı yıllarda doğdu

İngiltere’nin Taunton kentinde James Marks (37) ile evli olan ve bir şirkette yöneticilik yapan Karen Marks (35) doğal yolla hamile kalamıyordu. Bu nedenle tüp bebek yöntemine başvuran Karen Marks, oluşturulan beş embriyodan ikisini kaybetti ama sonunda hayalini gerçekleştirdi. Aynı gruptaki bir embriyoyla hamile kalması sağlanan Marks, ilk çocuğu olan oğlu Cameron’ı 1 Eylül 2018’de dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

ARALARINDA 2 YIL VAR

Marks’ın kızı Isabella da aynı gruptan dondurulan bir embriyonun daha sonra kullanılmasıyla 15 Eylül 2020’de doğdu. Bir kez daha aynı gruptan dondurulmuş bir embriyonun kullanılmasıyla üçüncü kez hamile kalan Marks’ın küçük kızı Gabriella ise 3 Temmuz 2022’de dünyaya geldi.

'KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSEDİYORUZ'

Üç kardeş, tüp bebek yöntemiyle aynı tarihte oluşturulan aynı embriyo grubundan dünyaya geldikleri için üçüz kabul edildi. Düzenli yumurtlama olmaması nedeniyle doğal yolla hamile kalamadığını ve ardından 5 embriyo dondurduklarını belirten Karen Marks, 2 embriyoyu hamileyken kaybettiğini, diğer 3’ünün de dünyaya gelememe ihtimallerine kendilerini hazırladıklarını söyledi. Ancak 3 embriyoyu da dünyaya getirebildiği için çok mutlu olduğunu belirten Marks, “Bazı insanlar tüp bebek yöntemini uyguluyor ve ne yazık ki hiç bebek sahibi olmuyorlar, biz üç çocuk yapmayı başardık. Bu yüzden kendimizi çok şanslı hissediyoruz” dedi. İngiliz uzmanlar, “Annenin tüp bebek yönteminde kendisine enjekte edilen embriyonun dışındaki kaliteli embriyoları dondurulabilir. Daha sonra kullanılabilen bu embriyolar, yumurta dondurmaktan daha etkilidir” dedi.