Dünya Ukrayna, İHA alımını açıkladı

Ukrayna, İHA alımını açıkladı

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Ukrayna, İHA alımını açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) alımına yönelik anlaşma imzalandığını duyurdu. Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İHA alımı konusunda daha önce anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 İHA alımı için anlaşma imzalandı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bayraktar TB2’nin operasyonel ve taktik insansız hava aracı sisteminin yüksek teknoloji özelliklerine sahip olduğuna dikkati çeken Poroşenko, “Yüksek teknolojik özelliklerin yanı sıra zırhlı araçların, savunma amaçlı inşa edilmiş askeri yapıların ve deniz hedeflerinin imha edilmesinde bu araca yüksek hassasiyetli roketler de ilave edilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Poroşenko, savunma sanayii firması Ukroboronprom’a bağlı Ukrspetseksport ve Bayrak Makina arasındaki anlaşmanın Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri teknik iş birliğini genişletmenin önemli parçası olduğuna dikkati çekerek, Ukrayna’nın stratejik anlayışının NATO’nun anlayışı ile tam olarak örtüştüğünü belirtti. Ukrayna savunma sanayiinin ittifakın standartları ile entegre olmaya devam ettiğini vurgulayan Poroşenko, “Ukrayna ordusunu NATO standartlarına uygun modern tasarımlarla yeniden donatmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ukrayna, İHA alımını açıkladı

Poroşenko konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapmıştı.

‘Tarihi bir adım’

İnsansız Hava Aracı (İHA) üreticisi ve geliştiricisi Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ukrayna’nın Türkiye’den İHA alımına ilişkin Twitter’dan açıklama yaptı. Bayraktar, Ukrayna’ya İHA satışının tarihi bir adım olduğunu belirterek, “Milli tasarım İHA’larımızın havacılıkta öncü ülkelerden Ukrayna’ya ihracatı tarihi bir adım. Bu adım; ekibimiz, TSK’mız, Savunma Sanayi Başkanlığı, milli ve bağımsız savunma sanayi vizyonunu ortaya koyan, milli irade ve bayrağımızı zirveye çekmek için gönülden destek veren aziz Milletimizin eseri” dedi. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da Poroşenko’nun paylaşımını paylaşarak, “Bu başarı sadece Baykar’ın değil, Türkiye’nin başarısıdır” dedi.

Dünyanın en gelişmişi

Bayraktar TB2 İHA Sistemi, 2015’ten bu yana Türkiye’nin İHA teknolojisi alanında ihtiyaçlarını bağımsız karşılamada önemli bir boşluğu doldurdu. Bayraktar TB2; elektronik, yazılım, aerodinamik, tasarım ve alt ana sistemleriyle tamamen milli ve özgün olarak geliştirilip üretilen Bayraktar TB2, uçuş otomasyon ve performansıyla kendi sınıfında dünyanın en gelişmiş İHA sistemi olarak dikkati çekiyor. Gece ve gündüz faaliyet gösterebilen Bayraktar TB2, gerektiğinde dost muharip uçaklar için lazerle hedef işaretlemesi yapabiliyor.

Yazarlar