Dünya Ukrayna saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı! Her noktada yangın çıktı

Ukrayna saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı! Her noktada yangın çıktı

16.03.2022 - 10:43 | Son Güncellenme:

Rus güçlerin ele geçirdiği Herson Hava Üssü'ne Ukrayna'nın yaptığı saldırıların görüntüleri yayınlandı. Alev almış helikopter ve diğer araçların yanı sıra üssün birçok noktasından kara dumanlar yükseldiği ve ciddi hasar verildiği görülüyor.

Ukrayna saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı Her noktada yangın çıktı

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce kontrol altına aldıkları Ukrayna'nın güneyindeki Herson kentindeki tüm bölgeleri ele geçirdiklerini duyurdu. Moskova'nın ele geçirdiği ilk büyük Ukrayna kenti olan Herson, Kırım-Ukrayna sınırında olması dolayısıyla stratejik bir öneme sahip.

Haberin Devamı

İKİNCİ BÜYÜK SALDIRI

The War Zone'un elde ettiği uydu görüntüleri, Ukrayna kuvvetlerinin ülkenin güneyindeki Herson Hava Üssü'ne düzenlediği saldırıda çok sayıda Rus helikopterini imha ettiğini ve başka hasarlara da neden olduğunu doğruladı. Bu, birkaç hafta içinde bu üsse düzenlenen ikinci büyük Ukrayna saldırısı. Rus kuvvetleri ilk olarak yaklaşık iki hafta önce, Dinyeper Nehri'nin kuzey kıyısında stratejik bir konuma sahip olan Herson'un kontrolünü ele geçirdiğini iddia etmişti.

Ukrayna saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı Her noktada yangın çıktı

TEMEL ALTYAPI HASAR GÖRDÜ, BİRÇOK HELİKOPTER KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Aşağıdaki kare 15 Mart 2022'de çekildi. Bir dizi yanan helikopter de dahil olmak üzere birçok yerde büyük yangınlar çıktığı görülüyor. Çeşitli noktalardan yükselen duman bulutunun altında başka yangınların olduğu görünüyor, bu da askeri üsteki temel altyapının da hasar gördüğünü veya yok edildiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Ukrayna saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı Her noktada yangın çıktı

Tesisin kuzeybatı iniş pistleri alanında hava sahasının başka yerlerinde tahrip olmuş helikopterler gözüküyor ancak bunların hiçbiri aktif olarak yanmadığı için bu kayıpların bir kısmının önceki saldırıların sonucu olduğu anlaşılıyor.

'TANIMLANAMAYAN' SİLAHLAR

Ukrayna güçlerinin, Herson Uluslararası Havalimanı'nın yanında yer alan Herson Hava Üssü'nü vurmak için tanımlanamayan silahlar kullandığına dair haberler bugün erken saatlerde sosyal medyada yayılmaya başladı. Tesisten yükselen büyük bir siyah duman bulutunu gösteren resim ve videolar da internette dolaşıyor. Normalde orman yangınlarını izlemek için kullanılan ısı haritası verileri, havaalanında çok sayıda önemli yangın olduğunu zaten göstermişti.

Ukrayna saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı Her noktada yangın çıktı

SALDIRI SONRASI KRATERLER OLUŞTU

Ukrayna kuvvetlerinin bu saldırıda ne tür silahlar kullandığı bilinmemekle birlikte, daha önce Herson Hava Üssü'nü vurmak için topçu roketleri kullandıklarına dair işaretler var. 7 Mart'ta Ukraynalı yetkililer daha önceki bir saldırıda 30 helikopteri imha ettiklerini iddia etti ancak daha sonra ortaya çıkan uydu görüntüleri daha sınırlı bir yıkım gösterdi. Üs şimdi, roketlerin hasar verdiğini gösteren ve saldırı sonrası oluşan kraterlerle dolu.

Haberin Devamı

Ukrayna saldırısının uydu görüntüleri yayınlandı Her noktada yangın çıktı

Her iki saldırının neden olduğu hasarın boyutu belirsizliğini koruyor olsa da, Rus kuvvetlerinin her iki olayda da önemli kayıplar verdiğine dair kuşku yok gibi görünüyor.

374 TANK, 86 HELİKOPTER, 74 UÇAK

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 24 Şubat-13 Mart arasında Rus ordusundan 12 binden fazla asker öldürüldü, 374 tank, 74 uçak, 86 helikopter, 1226 zırhlı araç, 140 top, 62 roketatar sistemi, 34 hava savunma sistemi, 600 araç, 3 hafif sürat teknesi, 60 yakıt aracı ve 7 insansız hava aracı imha edildi.