Dünya Ukrayna’dan canlı yayın: Şehirlerde son durum ne?

Ukrayna’dan canlı yayın: Şehirlerde son durum ne?

24.02.2022 - 15:29 | Son Güncellenme:

CNN TÜRK muhabiri Mücahit Topçu, Milliyet.com.tr'den Bilge Şenel’e Ukrayna'da yaşanan son dakika gelişmelerini, milliyet.com.tr canlı yayınında Zaporijya kentinden aktardı. Şehirdeki vatandaşların ATM ve eczanelerin önünde uzun oluşturduğuna dikkat çeken Topçu, şehri terk etmek isteyenlerin de akaryakıt istasyonlarına akın ettiğini aktardı.

Sabah saatlerinde ajanslara düşen son dakika haberine göre Rusya lideri Vladimir Putin, korkulan açıklamayı yaptı ve Ukrayna'ya savaş ilan ettiğini açıkladı. Bu haberin ardından Rusya, sadece Donbas’a özel askeri operasyon yapıldığını duyurdu ancak Ukrayna'nın her şehrine füze fırlattığı bilgisi kısa zamanda yayılmaya başladı. Başkent Kiev'in de aralarında bulunduğu şehirlerde patlama sesleri duyulmaya devam ederken Ukrayna’da bulunan CNN Türk Muhabiri Mücahit Topçu, milliyet.com.tr'ye özel olarak yaptığı canlı yayında sokaktaki son durumu aktardı.

Haberin Devamı

‘ATM’LERDE VE ECZANELERDE KUYRUKLAR OLUŞTU’

Hemen hemen tüm iş yerlerinin kapalı olduğunu ifade eden Mücahit Topçu, Ukrayna’nın Zaporijya kentinden bağlandığı canlı yayında Ukraynalı vatandaşların ATM ve eczanelerin önünde kuyruklar oluşturduğunu da canlı yayında aktardı. Sokaklardaki tedirginliği an be an takip eden Topçu bazı vatandaşların daha güvenli bir alana geçmek için benzin istasyonlarında kuyruk oluşturduğunu ifade etti.

‘SİVİLLERE ASKERİ EĞİTİMLER VERİLİYOR’

Silahlanma ile ilgili olarak Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in imzaladığı vatandaşların silah taşımasına izin onayının ardından pek çok Ukraynalı vatandaşın silah satın almaya başladığını ifade etti. Zelenskiy’in eli tutan herkesi orduya davet çağrısına dikkat çeken Topçu, sivillere askeri eğitimlerin verildiğini de aktardı.

Haberin Devamı

AKARYAKIT İSTASYONLARINDA ARAÇ KUYRUĞU

Vatandaşların güvenli gördükleri bölgelere doğru gitmek için akaryakıt istasyonlarında araç kuyruğu oluşturduğunu ifade eden Topçu, güvenli bölgenin sınırın uzun bir mesafe olduğunu ve bu nedenle güvenli bölgenin olmadığına dikkat çekti.