Dünya Ünlü modacıya blucin yasaktı

Ünlü modacıya blucin yasaktı

05.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li ünlü modacı Tommy Hilfiger, ilk blucin pantolonunu 13 yaşında rock’n’roll yıldızı olma hayaliyle satın aldığında, ailesinin bu tarzını kendisine yasakladığını açıkladı.

Ünlü modacıya blucin yasaktı

DIŞ HABERLER - Hilfiger, “The Sunday Times Style” dergisine verdiği röportajda, şu an başta blucin olmak üzere pek çok giyim ürünü tasarlamasına rağmen, aslında gençliğinde dar blucin pantolonunu ailesinin görmemesi için gizlice evden çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Evden gizlice çıktım’

1985 yılında kendi adını taşıyan moda şirketini kurarak Amerikan gündelik giyim tarzında önemli bir marka haline gelen Hilfiger, “Ailem gerçekten çok dar blucin giymemi istemediği için evden gizlice çıkmak zorunda kaldım. Bunun ‘kötü çocuklar’ için olduğunu düşündüler. Ama ben bir rock’n’roll yıldızı olmak istiyordum” dedi. Ayrıca Hilfiger, kariyerinin başında şöhretlerinin zirvesinde olan The Beatles, Rolling Stones ve Led Zeppelin gibi efsane İngiliz müzik gruplarının bir “moda devrimini” ateşlediğini ve kendisine büyük ilham kaynağı olduklarını ifade etti.  Londra’ya seyahat etmek için İngiliz rock sahnesinden ilham aldığını söyleyen Hilfiger, “Bütün tarz Beatles, Rolling Stones ve Led Zeppelin ile Londra’dan geliyordu. Londra’daki ünlü caddeler Carnaby Street ve King’s Road’dan gelen tarz devrimciydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rock müziğin büyük hayranı

Dünya çapındaki modacı Tommy Hilfiger iş dünyasını 1992’de kadın giyimi ve lüks ürünleri de kapsayacak şekilde genişletti. 90’larda R&B sanatçısı Aaliyah’ın sık sık tercih etmesinin ardından marka hip hop sahnesiyle eş anlamlı hale geldi. Hayatı boyunca bir rock müzik hayranı olan Hilfiger’ın koleksiyonları genellikle müzik alt kültürlerinden etkileniyor. Modacının birçok şarkıcının turlarına sponsor olduğu da biliniyor.