Dünya Ürdün'de polise saldırı: 10 ölü!

Ürdün'de polise saldırı: 10 ölü!

19.12.2016 - 01:10 | Son Güncellenme:

Ürdün'ün güneyindeki Kerak kentinde, silahlı bir grubun  güvenlik güçlerine silahlı saldırısı sonucu çıkan çatışmada hayatını  kaybedenlerin sayısının 10'a yükseldiği bildirildi.

Ürdünde polise saldırı: 10 ölü

Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü Medya İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, "Kerak kentinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı bir grubun güvenlik güçlerine ateş açmasıyla başlayan çatışmada ölenlerin sayısı 10'a yükseldi." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Hayatını kaybedenler arasında 4 güvenlik mensubu, 3 jandarma, 2 sivil ve 1 Kanada vatandaşının bulunduğu kaydedilen açıklamada, olaylarda polis, jandarma ve sivillerin de arasında olduğu 27 kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Medya İdaresi daha önce yaptığı açıklamada, kentin El-Katrana bölgesinden gelen bir yangın ihbarı üzerine bölgeye ulaşan devriye aracı ile bir başka devriye aracına silahlı saldırı düzenlendiğini, daha sonra da tarihi Kerak Kalesi'nden Kerak Emniyet Merkezine ateş açıldığını duyurmuştu.

Açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen saldırganların güvenlik güçlerine ateş açtıktan sonra bölgeden kaçtığı, güvenlik güçlerinin ise kalenin etrafını kuşattığı ve beş ya da altı kişi olduğu tahmin edilen saldırganlara karşı operasyon başlatıldığı bildirilmişti.