Dünya Uykudayken telefondan gelen sesin söylediklerinin gizemi çözülemiyor

Uykudayken telefondan gelen sesin söylediklerinin gizemi çözülemiyor

05.05.2022 - 07:04 | Son Güncellenme:

Bir süredir uykusuzluk problemi çeken ve sebebini öğrenmek isteyen genç kadın, arkadaşlarının da tavsiyesi üzerine cep telefonuna bir uygulama indirdi. Ancak sıkıntılarına çözüm olsun diye giriştiği bu iş, ona korkunç ve sorularla dolu bir uykusuzluk getirdi.

Uykudayken telefondan gelen sesin söylediklerinin gizemi çözülemiyor

İngiltere'nin Cramlington şehrinde 8 yaşındaki oğlu ve iki köpeğiyle birlikte yaşayan Robyn Esplin bir süredir uykusuzluk çekiyordu. Uyku problemini çözmek amacıyla arkadaşlarının tavsiyesi üzerine telefonuna 'ShutEye' adlı uyku uygulamasını indirdi. Başta oldukça masum görünen bu uygulama, zamanla genç kadının başına büyük dert açtı. Aslında uygulamayı kullanmaya başladığı ilk günlerde hiçbir sorun yoktu. Uygulama gece boyunca sesli kayıt alıyor, Robyn de uygulamanın aldığı sesli kayıtları sabahları dinliyor ve anormal bir durum olup olmadığını kontrol ediyordu. Başlarda anrmal olan hiçbir şey yoktu. Ancak bir gece daha önce hiç olmayan bir şey oldu.

Haberin Devamı

'DÜŞÜNDÜKÇE ÇILDIRIYORUM'

Salı gecesi saat 01.10 sıralarında derin bir şekilde uyuyan Robyn, yatağından sıçradı. Derinden gelen bir ses duyuyordu. Robyn, "Uykuda duyduğum gizemli sesin ne dediğini anlamam uzun zaman aldı ama şimdi ne dediğini anlıyorum" diye tarif etti. Bir erkeğin "Çarşafları yırtabilir miyim?" sorusuyla irkilerek uyanan Robyn Esplin, şoka girdi.

Genç kadın, "Yatak odasında sadece ben, iki küçük köpeğim ve kendi odasında uyuyan oğlum vardı. Televizyon açık değildi, bu yüzden düşündükçe daha fazla çıldırıyorum" diyerek yaşadığı korkuyu anlattı. Gecenin bir yarısı telefonundaki uygulamadan gelen bu ses kime aitti ve bu nasıl olabiliyordu?

Uykudayken telefondan gelen sesin söylediklerinin gizemi çözülemiyor

'UYUMAM ARTIK İMKANSIZ'

Gizemli sesi duyan Robyn'nin uyuması artık imkansız hale gelmiş durumda. 28 yaşındaki Robyn, "Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum, bu beni çok korkuttu ve şimdi uyuyamıyorum. Tanıdığım birinin sesi değil, kim olduğunu bilmiyorum" diyor. Olayın ardından birkaç gecedir köpeği Alan'ın sürekli havlama seslerini düşünen Robyn, bunun sebebini de kendisinin duymadığı sesleri köpeğinin duymasına bağlıyor. 

Haberin Devamı

Robyn yaşadığı ürkütücü olaydan sonra bu sorunu yaşayan başkalarının da olup olmadığını düşündü. Ancak yaptığı araştırmada hiçbir veri elde edemedi. Daha önce hiç kimse indirdiği bir uygulamadan bu tür sesler geldiğini duymamıştı. Robyn, sesin uygulamadaki bir parazit veya aksaklıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını uzun bir süre sorguladı ancak tüm soruları cevapsız kaldı. Birçok sorunun ardından Robyn, 'ShutEye' uygulamasıyla iletişime geçti. Sesin kaynağını bulmak içinse evine kamera yerleştirdi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor. Daha önce eşi benzeri görülmemiş bu olay nasıl ve ne şekilde oldu henüz bilinmiyor. Uygulamanın içine sızan gizemli sesin yeniden gelip gelmeyeceği ise merak konusu.