Dünya Uzaylılar bizden gizleniyor mu?

Uzaylılar bizden gizleniyor mu?

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de uzay istihbaratçısı Grusch “Atomik yapıya ve radyolojik imzalara sahip egzotik objelerin varlığı artık açıklanmalı” dedi. Bir başka istihbaratçı da “Yalnız değiliz” deyince, gündem yine uzaylılara odaklandı

Uzaylılar bizden gizleniyor mu

Ege Doğaç Erdoğan - Geçtiğimiz hafta içinde gündemi sarsan UFO açıklamaları aklıma ünlü Amerikalı gökbilimci ve astrobiyolog Carl Sagan’a ait bu sözü getirdi. Ulusal ve uluslararası basında yer alan haberlere göre, ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde uzaylılarla ilgili gizli araştırmalar yapan çeşitli birimler bulunuyor, hatta uzun yıllardır insan yapımı olmayan teknolojik materyaller ellerinde mevcut. Haberlerin kaynağı The Debrief’e konuşan eski istihbaratçı David Charles Grusch, ABD Kongresi’ne konuyla ilgili bilgiler sunduğundan ve bu yüzden de kişisel saldırılara uğradığından bahsetti. Afganistan’da da görev yapan Grusch, Ulusal Jeouzamsal İstihbarat Ajansı (NGA) ile Ulusal Keşif Dairesi (NRO) gibi önemli devlet kurumlarında çalışmış. Paylaştığı bilgiler yasadışı bir şekilde Kongre’den gizlendiği için mahkemeye başvuran Grusch, uzun yıllardır özgün atomik yapıya ve radyolojik imzalara sahip ‘egzotik’ (insan kaynaklı olmayan, uzaydan ya da bilinmeyen bir kaynaktan gelen) objelerin bulunduğunun kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurguluyor. Her UFO haberi okuduğunuzda yine birileri gündeme gelmek, 15 dakikalık üne kavuşmak istiyor diye düşünebilirsiniz ancak bu sefer iddialar pek yenilir yutulur cinsten değil.

Haberin Devamı

UAP araştırmaları

Grusch ‘muhbir’ (whistleblower) olarak öne çıkan tek kişi değil, bu da iddiaların doğruluğuna ayrı bir boyut kazandırıyor. ABD Ulusal Hava ve Uzay İstihbarat Merkezi’nde (NASIC) çalışan ve “top-secret” istihbarat erişimi bulunan Jonathan Grey “İnsan kaynaklı olmayan bir başka zekâ ürünü bulgular gerçek. Yalnız değiliz” diyor. Grey ve Grusch’un ortak yanı ikisinin de Tanımlanamayan Anormal Olaylar (UAP) (eskiden UFO diye bilinen tanımlamanın resmi şekli) hakkında araştırmalar yapan ilgili dairelerde görev yapmış olmaları. Öte yandan Grusch’un 14 seneden fazla bir süre istihbarat subayı olarak üstün başarı ödülleriyle dolu bir kariyerinin bulunması da sözlerinin güvenilirliğini artırıyor. The Debrief’e anlattıklarının bir kısmı da uzun yıllar boyunca devlet kurumlarının gerçeğin açığa çıkmaması için epey bir çaba sarfediyor oluşuyla ilgili.

Haberin Devamı

Uzaylılar bizden gizleniyor mu

‘Bizden üstünler’

“UAP programlarında çalışan kişiler bana resmi bir şekilde gelerek yapılan pek çok yanlış ve yasadışı konu hakkında çekincelerini anlattılar” diyen Grusch, Nisan 2023’de halkı aydınlatmak için istifa ettiğini söylüyor. The Debrief’in aktardığına göre, pek çok kaynak Grusch’un inanılırlığına kefil oluyor. Emekli Albay Karl Nell, Grusch için “Dünya üzerinde geçtiğimiz 80 yıl içinde kaynağı belli olmayan teknolojilerin tersine mühendislikle bir silah yarışı haline getirildiği hakkındaki yorumlar doğru, ayrıca en azından bu teknolojilerden bazılarının insan dışı bir zekânın ürünü olduğu da tartışılmaz bir şekilde doğru” ifadeleriyle yorum yapıyor. Bu materyallerden elde edilen bilgi ve teknolojilerle Dünya üzerinde bir silah yarışına girişilebileceği iddiaları da gündemde yer alıyor. Potansiyel olarak bizden çok daha ileri bir teknolojiye sahip olabilecek uzaylılardan elde edilecek silahların Dünya’daki güç dengelerini alt-üst etme ihtimali kaygılandırıcı.

Evrenin sonsuzluğu

İnsanoğlu hep bilinmezliğin getirdiği kaygı ve korkuyla tarih boyunca düşünsel boyutunu oluşturmuştur. Grusch’un iddialarının ne kadar doğru olduğunu şu an için teyit etmek mümkün değil ancak şu bir gerçek ki evrenin muazzam büyüklüğünü ve sonsuzluğunu aklımız hiçbir zaman idrak edemeyecek. Son zamanlarda internette ve sosyal medyada evrenin içinde ne kadar ufacık bir nokta olduğumuzu gösteren videolar revaçta. Yazının başında değindiğimiz Carl Sagan da geçmişte seslendirdiği bir belgeselde bu konuya vurgu yapmıştı: “Şu noktaya tekrar bakın. Orası evimiz. O biziz. Sevdiğiniz ve tanıdığınız, adını duyduğunuz, yaşayan ve ölmüş herkes onun üzerinde bulunuyor. Tüm neşemizin ve kederimizin toplamı, binlerce birbirini yalanlayan din, ideoloji ve iktisat öğretisi; insanlık tarihi boyunca yaşayan her avcı ve toplayıcı, her kahraman ve korkak, her medeniyet kurucusu ve yıkıcısı, her kral ve çiftçi, her âşık çift, her anne ve baba, umut dolu çocuk, mucit, kâşif, ahlak hocası, yoz siyasetçi, her süperstar, her önder, her aziz ve günahkâr onun üzerinde bir günışığı huzmesinin üzerinde asılı duran o toz zerresinde. Evrenin sonsuzluğu karşısında Dünya çok küçük bir sahne…”

Haberin Devamı

Pentagon yalanladı

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Susan Gogh, Fox News Digital’e gönderdiği bir e-postada “İddiaları doğrulayacak teyit edilebilir bir bilgi yok” ifadesini kullandı. Gough, Pentagon’un UAP’lar ile ilgili araştırmalar yapan Anormallik Çözüm Dairesi’nde (AARO) görev yapıyor. “AARO şu ana dek ne günümüzde ne de geçmişte üzerinde ters mühendislik yapılan dünya dışı materyallerin olduğuna yönelik güvenilir, teyit edilebilir bir bilgiye rastlamamıştır” diyen Gough, “AARO geçmişte görev yapmış ya da halen görev yapan tüm devlet görevlilerinin iddialarını dinlemeye hazırdır” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Neden hâlâ karşılaşmadım

Carl Sagan, Neil deGrasse Tyson, Brian Cox ve daha pek çok bilim insanını dinlemiş, sayısız uzay belgeseli izlemiş biri olarak neden halen bir gün bahçeye çıktığımızda bize el sallayan bir uzaylı görmediğimizi kısaca özetleyeyim. Bu konuda bilim dünyasının hemfikir olduğu üç ihtimal var:

1 - İletişim kurmamız mümkün değil

Haberin Devamı

Uzayda mesafeler ışıkyılı ile ölçülür; yani ışığın bir senede ulaştığı yer olarak düşünebiliriz. İçinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisine en yakın galaksi olan Andromeda ile aramızda tam 2.9 milyon ışıkyılı var! Özetle evrende milyarlarca galaksinin bünyesinde milyarlarca yıldız olsa da orada yaşayan olası canlıların bizimle iletişime geçmeleri mesafe açısından imkansız olabilir.

2 - Teknolojiler konuşamıyor

Diyelim ki başka bir gezegenden uzaylılar mesafeyi dert etmedi ve bize yaklaştı. İnsanlığın şu ana dek ürettiği iletişim cihazlarıyla onlarınki farklı dilde konuşuyor olabilir. Düşünün radyo dalgaları bile son 200 senedir kullanılıyor. Belki bizim daha keşfetmediğimiz dalgaları kullanarak bizimle iletişim kurmaya çalışıyor olabilirler, aynı şekilde bizim de evrene gönderdiğimiz sinyali onlar algılayamıyor olabilir.

3 - Bizi buldular ama ‘engellediler’

Bu biraz karanlık bir senaryo ama bir ihtimale göre de uzaylılar çoktan Dünya ve Dünyalıları keşfettiler, ancak bizi aralarına alacak değerde görmedikleri için günümüzün popüler tabiriyle bizi ‘engellediler’.