Dünya Wagner’in değirmenine Belarus suyu!

Wagner’in değirmenine Belarus suyu!

14.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Savunma Bakanlığı, Kremlin’in, Haziran ayında başarısız bir darbe girişiminde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner’e finansmanı durdurma olasılığının “gerçekçi” olduğunu bildirdi.

Wagner’in değirmenine Belarus suyu

Bakanlık Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Moskova artık Wagner’e ödeme yapmıyorsa, en makul ikinci ödeme sorumlusu Belarus makamlarıdır” dedi. Bunun Belarus’un finansal kaynaklarına bir yük getireceği belirtilen açıklamada, Wagner’in büyük olasılıkla “mali baskı döneminde personel maaş giderlerinden tasarruf için küçülme ve yeniden yapılandırma sürecine” doğru ilerlediğini öne sürdü. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun aracılık ettiği bir anlaşma uyarınca, Wagner savaşçıları isyanın ardından varlıklarını Belarus’a taşımıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan, geçen hafta tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni’ye 19 yıl daha hapis cezası verilirken, Kremlin’in, isyan sonrası “vatan haini” ilan ettiği Wagner lideri Yevgeniy Prigojin’in halen serbest olmasına dikkat çekiyor. Uzmanlar, isyandan birkaç hafta sonra Rusya’nın St. Petersburg kentindeki Rusya-Afrika zirvesinde görüntülenen Prigojin’in serbestçe dolaşmasının, hala gücünün bir bölümünü elinde tuttuğunun göstergesi olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, itibarı azalmış olsa da Prigojin’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için hala değerinin olduğuna inandıklarını ifade etti. Ancak Prigojin’in tam olarak nerede olduğu da bilinmiyor.